Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ароматизирайте телефона си преди важен разговорАко искате да сте в кондиция, когато ви предстои важен разговор по телефона, с помощта на памучно тампонче нанесете ароматна есенция върху микрофона, и ще видите, че ароматите наистина имат голямо значение....
1
Искате щастлива връзка? Гледайте снимки с пухкави животинчета!
Гледаните на фотографии с мили животинчета като бебета тигри, котенца, кученца и зайчета може не само да подобри настроението ви, но и да окаже благоприятен ефект на връзката ви....
Как да си оправя звука на телефона
Рестартирайте телефона си: Простото рестартиране понякога може да коригира проблеми със звука на телефона ви....
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Изхвърлете сутиените – съсипват гърдите!
Французин разби на пух и прах мита, че сутиените са полезни за женските гърди. Вместо да ги предпазват от увисване, те правят точно обратното.
Специалистът по спортна медицина Дени Руйон е провел тестове с жени с...
Изхвърляме една трета от храната си
Те изхвърлят средно по 30% от храната, която произвеждат или купуват.
В България се изхвърля средно по 140 000 тона храна....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки...
Аксесоарите, които трябва да изхвърлите от гардероба си
Всичко, декорирано с кристали, декорации и екзотични кожи, трябва да бъде изхвърлено. Дори скъпите часовници, които комбинират подобни детайли, изглеждат евтини и не трябва да са около вас./page...
Как да запазим връзката си
Ето няколко прости неща, които можем да правим, ако искаме да запазим връзката си:
1. Спрете да се карата за дреболии....
Будилникът ви вреди: Изхвърлете го!
За да имате здрав и пълноценен сън изхвърлете будилника. Той нарушава цикъла на нощната почивка и уврежда здравето.
Алармата от часовника кара сърцето ни да бие учестено....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодВсичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици.
Разстиламе ги и покриваме с хартия/ амбалажна, опаковачна, без мастило/, и така закрити да се изсушават цялостно...
1
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...