Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колбасите са бавни убийци - доказаха гоКолбасите са бавни убийци - доказаха го
24
С цел намаляване на себестойността на производството, някои от произоводителите на колбаси заменят и част от месото със заместители на месо – напр. соеви гранули....
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!
2
Докато специалистите на СЗО за момента не могат да установят безопасната доза месо и дори дали има такава, у нас от години се спазва препоръчителната доза от 160 г колбаси дневно....
Опасни деликатеси – кои са храните убийциОпасни деликатеси – кои са храните убийци
Сигурно ви е втръснало да слушате за вредата от преяждането с вафли или смъртните опасности, които крие преяждането с наденички. Действително рафтовете в магазините са пълни с продукти, които не се препоръчват от...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
С кое никога не трябва да правим компромисС кое никога не трябва да правим компромис
1
Колкото и да обичате човека до вас и да имате голямо желание да продължите връзката си с него, е важно да осъзнаете, че не трябва да правите компромис със себе си, за да сте с някой....
Не правете това сутрин!Не правете това сутрин!
В съвременното забързано ежедневие хората нямат почти никакво излишно време сутрин преди работа. Въпреки това те често допускат няколко основни грешки, които могат да имат сериозни последици за психичното и физическото...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Серийните убийци са хора с мутирала душаСерийните убийци са хора с мутирала душа
2
Серийните убийци винаги са били загадка за съдебната писиатрия....
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
1
Всички видове месо и колбаси са подходящи за замразяване. Начините не се различават особено....
Колбасите са вредни за плодовитосттаКолбасите са вредни за плодовитостта
1
Според специалистите, които са провели изследването, консумирането на преработеното месо променя качеството на семенната течност....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Колбаси без месо само с тези веган рецептиКолбаси без месо само с тези веган рецепти
Дори да сте скептични към идеята за веган колбас, съветваме ви да опитате следните рецепти за веган мезета без месо, глутен, лактоза - няма да съжалявате....
Прадедите ни не са яли месо?Прадедите ни не са яли месо?
25
Даосите от Древен Китай също не вкусвали месо. Има исторически доказателства, че повечето древни хора не са и опитвали месо. Племената, които ядяли предимно месо, били голяма рядкост....
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
Когато решите да правите домашни колбаси, първата стъпка е избора на месото за тях. Традиционно се използват свинско и говеждо, и много по-рядко биволско, конско, овче и козе....
Вкусотиите са плод на чиста случайностВкусотиите са плод на чиста случайност
Най-вкусните неща са се появили заради чиста случайност. Така например стои въпросът с бисквитите с парченца шоколад. Те са изобретени от американката Рут Уейкфилд....
Мусака с колбасиМусака с колбаси
Колбасите, морковите и лукът се нарязват и се прибавят към нарязаните картофи. Заливате с олиото и поръсвате с подправки по избор. Доливате вода, колкото да покрие почти напълно съставките....
Шишчета от колбасиШишчета от колбаси
Наденичките и сиренето се нарязват на малки парчета. Набождат се на дървени пръчици, като се редуват. Получените шишчета се подреждат кръгообразно в кръгла керамична форма и се държат, без да се покриват, 3 мин при...
Колбаси с оризКолбаси с ориз
Почистете и измийте ориза. Половината от него разстелете върху намазнена тавичка, отгоре наредете филийки домати, над тях сложете шунка, нарязана на кубчета, след което покрийте с останалия ориз. Кипнете бульона, посолете...
Винегрет с колбасиВинегрет с колбаси
Добавете към тях нарязаните на тънки и малки филийки колбаси, краставица, кисели краставички, половината от салатата и едното яйце....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Ще забележите, че олиото остава чисто при пържене, а тиквичките си остават чисти и златисти, както при първото зареждане на тигана. Сервирайте пържените тиквички с чесново кисело мляко и пресен копър....