Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашните телешки бургериДомашните телешки бургери
Питките за бургер се разрязват на две и се запичат за няколко секунди в сгорещения тиган, за да може да се захаросат и да ни дарят онзи невероятен вкус и аромат, който очакваме....
Домашните кифлички на РумиДомашните кифлички на Руми
Домашните кифлички на Руми са чудни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева Забележка: Работила съм ги изцяло в миксер с дебелата бъркалка....
Домашните банички на бабаДомашните банички на баба
Оставяме го да втаса 30 минути. След това го размесваме отново и го разделяме на 6 топчета. Разточваме всяко от тях мажем го с олио и го режем на три равни части....
Домашните меденки от детствотоДомашните меденки от детството
Домашните меденки от детството са готови....
Да поговорим за сексуалните си проблемиДа поговорим за сексуалните си проблеми
3
Според древна индианска поговорка, ако мъжът не успее да се справи в любовта веднъж, след това ще му е по-трудно, защото всеки път ще изпитва страх от повтаряне на провала....
Домашните шницели на мама от каймаДомашните шницели на мама от кайма
Оформяме си шницели, които разплескваме с ръце, за да се получи нужната ни дебелина, овалваме ги в брашно. Пържим от двете страни. Домашните шницели на мама от кайма са готови....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене. Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Мъдри ирландски поговоркиМъдри ирландски поговорки
Естествено, това не са единствените мъдри ирландски поговорки, но са някои от по-интересните....
Известни руски поговоркиИзвестни руски поговорки
Ето няколко от най-известните руски поговорки, които остават актуални дори и в наши дни: 1. Да делиш кожата на неубита мечка. (бълг. еквивалент: Рибата още в морето, той приготвил котлето); 2....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....