Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашните телешки бургери
Питките за бургер се разрязват на две и се запичат за няколко секунди в сгорещения тиган, за да може да се захаросат и да ни дарят онзи невероятен вкус и аромат, който очакваме....
Домашните кифлички на Руми
Домашните кифлички на Руми са чудни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева
Забележка: Работила съм ги изцяло в миксер с дебелата бъркалка....
Домашните банички на баба
Оставяме го да втаса 30 минути.
След това го размесваме отново и го разделяме на 6 топчета. Разточваме всяко от тях мажем го с олио и го режем на три равни части....
Да поговорим за сексуалните си проблемиСпоред древна индианска поговорка, ако мъжът не успее да се справи в любовта веднъж, след това ще му е по-трудно, защото всеки път ще изпитва страх от повтаряне на провала....
3
Домашните шницели на мама от кайма
Оформяме си шницели, които разплескваме с ръце, за да се получи нужната ни дебелина, овалваме ги в брашно.
Пържим от двете страни.
Домашните шницели на мама от кайма са готови....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар.
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Как да си направим домашно сирене
Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене.
Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Мъдри ирландски поговорки
Естествено, това не са единствените мъдри ирландски поговорки, но са някои от по-интересните....
Известни руски поговорки
Ето няколко от най-известните руски поговорки, които остават актуални дори и в наши дни:
1. Да делиш кожата на неубита мечка. (бълг. еквивалент: Рибата още в морето, той приготвил котлето);
2....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....