Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Виктория затъва! Къде е Бекъм?Виктория затъва! Къде е Бекъм?
Виктория Бекъм бавно и сигурно върви към дъното. Бившата певица има сериозни проблеми в бизнеса. Виктория винаги е била определяна като модна икона. Именно това ѝ даде увереност и тя създаде собствена марка дрехи. Изявите...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л. Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Антиоксидантна топла напитка, която ни тонизира с неподозираните си качества и осигурява стабилно здраве и ведрост! С благодарност към природата, която ни дарява своите дарове!...
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Дебора била в клиника за алкохолици?Дебора била в клиника за алкохолици?
Оказва се, че причината толкова време да пазят взаимоотношенията си скрити, е защото Дебора е прекарала доста време в клиника за алкохолици. Според близки до двойката, Царски вкарал Дебора в клиниката почти насила....
Дебора лочи кръв от бебета-костенуркиДебора лочи кръв от бебета-костенурки
Фолкдивата Дебора пие кръв от бебета-костенурки. Красавицата е готова на всичко, за да остане млада. Тайната на певицата потресе мнозина....
Още една звезда от Мюзик айдъл чака детеОще една звезда от Мюзик айдъл чака дете
Тома – победителят в музикалното шоу Мюзик айдъл 2, ще става татко. Тома се прочу както с вокалните си умения, така и със скандалната си връзка с Албена Михова....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
Измиваме и сваряваме пилешкото месо. Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине. В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания...
Човечеството затъпяваЧовечеството затъпява
3
През последните 20 хиляди години човешкият мозък постепенно се свива. Намаляването на размера е продължило 2 милиона години, при което е засегнало жителите на цял свят и всяка раса. Фактите на ново изследване показват,...