Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Косата ви побелява твърде рано – вижте причинитеКосата ви побелява твърде рано – вижте причините
Белите коси са нещо нормално за процеса на стареене. За съжаление на някои хора, те се появяват и в много по-ранна възраст от смятаната за нормална. Понякога косата побелява дори при хора на възраст между 20 и 30 г....
Митовете за съня застрашават сериозно здраветоМитовете за съня застрашават сериозно здравето
Погрешните митове за съня са често срещани и представляват значителна заплаха за здравето, предупреждава ново проучване....
Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)
Еликсирът на здравето - пчелно млечице и мед....
Бащи тийнейджъри застрашават децата сиБащи тийнейджъри застрашават децата си
Момчетата, които стават бащи още в тийнейджърска възраст, застрашават децата си, посочва се в ново изследване....
Как да свикна да ставам раноКак да свикна да ставам рано
За да се става рано, трябва да се ляга рано. В 9:30 например. Навийте си и часовниците за часа, в който искате да станете. Не бива да се пие кафе, кока-кола или какао вечер, защото съдържа кофеин....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
Не трябва да се слага и много брашно наведнъж, докато се меси, а да се слага по-малко, защото иначе ще стане твърдо....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Отглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено. И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Твърде много или твърде малко околоплодна течностТвърде много или твърде малко околоплодна течност
Полихидрамниос е състоянието на твърде много околоплодната течност. Лекарите могат да измерват количеството на течностите чрез няколко различни методи, но най-често това става чрез индекс на околоплодната течност....
Приспивайте бебето си рано, за да е здраво и да спи дългоПриспивайте бебето си рано, за да е здраво и да спи дълго
Ранното лягане на бебето е предпоставка за едно добро здраве. Режимът на заспиване дава отражение в много аспекти на живота на детето....
Кисело мляко и подправки с изумителна полза за здраветоКисело мляко и подправки с изумителна полза за здравето
Киселото мляко в комбинация с тези подправки и ядки са с голяма полза за здравето. Всичко това се разбърква добре и се консумира сутрин на гладно....
Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!
Така Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. Тази година - 2023 мотото на днешния ден е Моето здраве, мое право....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...