Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кокошка с гъби
Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на 6 парчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Към месото добавяме нарязаните лук и гъби и задушаваме за 10-15 мин....
Кокошка с бира
Изчистваме и измиваме кокошката много добре. След това я нарязваме на порции, които задушаваме в маслото заедно с малко сол.
След това добавяме нарязаните лук и моркови и доливаме топла вода....
Кокошка с целина
Желателно е да подберете по-млада кокошка. Нарязвате я на порции и я запържвате с маслото.
Целината се нарязва на колелца, които се запържват отделно с олиото....
Кокошка с бамя
Междувременно нарязваме кокошката на порции и я сваряваме до полуомекване н позсолена вода.
Прибавяме към нея бамята, доматения сок и ситно нарязан магданоз....
Кокошка с нахут
В друг съд сложете нарязаната на порции кокошка да се вари заедно с лука и моркова, нарязани на дребно....
Кокошка с чесън
Сварявате пилето Към бульона прибавяте сол на вкус Изваждате пилето и го обезкостявате.
В тиган прибавяте мазнината. Като се сгорещи прибавяте брашното и счуканият чесън, като разбърквате докато се получи златист тен...
Кокошка с джанки
Нарязвате месото на парчета, а сланината на кубчета. Запържвате ги в мазнината.
След като се позачервят, добавяте ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, разбито в няколко супени лъжици вода. Поръсвате с...
Кокошка с патладжаниСрязваме кокошката на части, като отстраняване гръдните кости. Мариноваме порциите кокоше месо с портвайн (или червено вино) и прибираме в хладилник за 1-2 часа....
1
Домашна кокошка с боб
Парчетата кокошка и боб се подреждат в глинен съд или йенска тенджера и се подправят.
Слага се бульона от кокошката.
Домашна кокошка с боб се пече на фурна до извиране на течността....
Пияна кокошка в гювеч
По желание може пияната кокошка в гювеч да се сервира със задушени зеленчуци и чаша охладено бяло вино....
Кокошка с лимонов сок
Изчистваме и измиваме кокошката добре и я разделяме на 4 части.
Посоляваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме до златисто от двете страни....
Кокошка с пикантен сос
Почиствате кокошката добре, нарязвате я на порции и я слагате да се вари в подсолена вода до пълното увиране на месото....
Задушена кокошка с вино
Нарязваме кокошката на порции и я запържваме от всички страни до зачервяване. Когато месото се запечата, прибавяме ситно нарязания лук и запържваме и него....
Задушена кокошка с магданоз
Може да поднесете кокошката с картофено пюре или друга въглехидратна гарнитура....
Кокошка с кисело зеле
Сипете зелето в тавичка, отгоре сложете кокошката, намажете я с олио и червен пипер и покрийте със зелеви листа.
Изпечете кокошката в умерена фурна, като от време на време я мажете с масло....
Кокошка в лимонов сос
Нарежете корите на половин лимон и портокал на тънки ивици и ги бланширайте във вряла вода за 1 минути. Отцедете ги и ги прехвърлете в дълбок тиган. В него добавете още водата и захарта. Оставете сместа да кипне, като бъркате...
Кокошка с печени чушки
Варите кокошката в подсолена вода и след това я режете на порции.
Изпичате чушките и ги обелвате. Режете ги на ивици. Доматите нарязвате на парчета, а лука - на ситно.
Прибавяте зеленчуците при месото....
Сочна кокошка в марината
С тази смес се натрива добре кокошката както отвън, така и отвътре.
Кокошката се оставя в съд, похлупва се с капак и се оставя за 1 час да се маринова в хладилника....
Варена кокошка с царевица
Измиваме кокошката, наливаме вода и сваряваме хубаво. Охлаждаме и отделяме месото от костите и нарязваме на ситни парчета. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на ситно....
Кокошка с червени домати
Кокошката се нарязва на порции и се запържва в маслото, след което се изважда. В същата мазнина се изпържва ситно нарязаният
лук....
Домашна кокошка с ориз
Почистената кокошка сложете да се свари с няколко зърна черен пипер, бахар, карамфил и дафинов лист. След това я разфасовайте, като месото около кокалите може да ползвате за супа....
Кокошка с орехов сос
Слагаме кокошката да се пече във фурна в съд наполовина пълен с вода, т.е. едновременно да се пече и вари.
Внимаваме да се зачерви от всички страни и обръщаме от време на време....