Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ла Пикада
Маслините са другите протагонисти в Пикадата - те могат да бъдат разнообразни видове и се комбинират обикновено с чипс....
Шангри Ла
Болшинството форми на медитация заглушават мислите от материалния свят и тогава мисли и видения от други измерения могат да намерят път до нашия свят....
Кавърма а ла Бенка
Подготовка на продуктите:
За тази любима селска гозба нарязвате пилешкото месо на кубчета - колкото кибрит, лука - на жулиени, но първо разполовен на две, чушките - на кубчета колкото нокът, гъбите - напречно, за да се...
Ризото а ла карбонара
Сервирайте, докато е топло, поръсено с пармезан, това прекрасно ризото а ла карбонара....
Супа а ла Криола
Задушете в зехтина до омекване за 3-4 минутки на умерен огън. Посолете и сложете каймата с малко водичка при непрестанно бъркане, докато стане на трохи....
Октопод а Ла Гайега
Охладете леко, обелете ги и нарежете на филийки.
В голяма чиния или на няколко порции подредете картофите на един пласт, отгоре сложете пласт октопод.
Поръсете с двата вида пипер, зехтина и едрата сол....
Пиле а ла крем
Започнете подготовката, като нарежете пилешките гърди на малки ивици.
Настържете лука и чесъна на ренде, гъбите - на филийки, чушките - на ленти и морковите на колелца....
Дроб а ла Строганов
Дробът се реже на малки тънки парченца. Посоляват се, запържват се в маслото и се смесват със запеченото на сух тиган брашно.
Лукът се реже на ситно и се запържва, добавя се към дроба....
Сладкиш А ла КристинаПече се на леко загрята фурна на 180 градуса около 50 минути.
Сладкиша се поръсва още топъл с пудра захар!...
1
Тиквички а ла калабрезе
Загрейте зехтина в голяма тиган. Добавете нарязаните лук и чесъна и задушете за 5 минути.
Добавете нарязаните тиквичките и ги задушете за още 4 минути.
Сипете бульона, добавете ригана и овкусете със сол и черен пипер...
Спагети а ла боскайола
Сварете спагетите. Междувременно загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните гъби и ги запържете за 5 минути.
Добавете чесъна и задушете за още 2 минути. Добавете сметаната, кипнете и след една минута добавете синьото...
Паста а ла путанеска
Загрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати.
Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...
Ньоки а ла дженовезе
Поръсете с оставащия пармезан и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути. Сервирайте веднага с доматения сос....
Спагети а ла путанеска
Добавя се чилито на прах, след 3 мин., каперсите и маслините. Оставя се соса да къкри на тих огън.
Прибавя се чесънът, босилекът, магданозът, солта и черният пипер....
Сьомга а ла аликантина
Извадете сьомгата 20 минути преди поднасяне, посолете и я изпечете на грил. Поднесете с резенчета лимон....
Букатини а ла Боскайола
Пастата се сварява според указанията на опаковката и се добавя към соса. Разбърква се внимателно....
Фокача а ла Капри
Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин.
Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
Риба а ла Никозия
Смесете заедно оцета, зехтина, горчицата, подправките, лука, чесъна, солта и черния пипер. Сложете гъбите в купа и ги овкусете с винегрета. Оставете ги да се охладят за 1 час.
Оваляйте рибите в овкусеното със сол и черен...
Аспержи а ла Бисмарк
Кипнете 1 л подсолена вода и бланширайте почистените аспержи за 2-4 минути.
След това ги потопете в студена вода и ги подсушете с домакинска хартия. Запържете ги в загрятото масло за 2-3 минути и ги извадете в подгрята...
Минестроне а ла легхорн
Оставя се на тих огън около 2 часа и половина. Прибавя се оризът за 20 мин. Най-накрая се поръсва с пармезана....