Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Соевият сос: 10 неща, които може би не знаете
Може да замените солта със соев сос
Ако искате да намалите консумацията на сол като цяло, можете да я замените със соев сос, най-добре натурално ферментирал....
Ризото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
10 задължителни неща за мъжкия гардероб
Панталони
Трябват поне няколко чифта панталони, които може да съчетавате с тениска или риза. Те дават по-сериозно излъчване от дънките./page
page8. Пуловер с V-образно деколте
Защото е модерно....
Какво закусват италианците?
Италианците вярват, че ако не се яде нещо както трябва, включително и в неподходящо време - все едно е извършено светотатство....
10 неща, които да изхвърлите незабавно от дома си
Те може и да са много красиви, но отново някак спонтанно винаги ни навяват лоши мисли и емоции, замърсявайки по този начин нашето енергийно поле....
10 неща, които жените трябва да знаят за мъжетеВ общи линии мъжката логика и поведение са елементарни и ако се научим да гледаме на нещата, които не ни харесват, на това ниво, ще можем по-лесно да разберем мъжа до нас, което пък от своя страна води до избягване на ненужни...
1
Да се научим да рискуваме
За да го направим лесно и на практика, ви предлагаме няколко стратегии, които ще ви помогнат да се научите да рискувате.
1.Разберете, че има само два възможни резултата и те не са успеха, и провала....
Да се научим да баемТова става, когато скришом да се научат думите на баилната формула, както и съпътстващите я магически действия....
15
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тортата на италианските баби
Тортата на италианските баби може да се сервира за десерт след вечеря също така и за специални поводи....
Три урока за любовта, които може да научим от психологията
Тази книга е може би сред най-полезните четива относно силните чувства, изпитвани от всеки един от нас....
Пица за 10 минути
Доматът и саламът (хубаво е да са 2 или повече вида, както за да бъде по-красива, така и за да стане по-вкусна) се режат на тънки парчета и се подреждат върху намазаната питка....
Вечеря за 10 минути
Една бърза вечеря за 10 минути за четирима души.
Взимаме два буркана печен пипер, които са обелени - около 10-12 бр....
Салата от 10 зеленчука
В малка купа смесваме зехтина, солта и лимоновия сок и разбъркваме около 5 минути.
Смесваме в голяма салатна купа всички зеленчуци, заливаме с дресинга и объркваме.
Сервираме веднага....
Ястие След 10 години
Обръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе.
От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло....
Гофрети за 10 минути
Изчакаме 5-6 минути да се изпече и отгоре намазваме гофретите с шоколад.
Подреждаме парченца банан и добавяме малко ягодов топинг, ако имаме.
Гофретите за 10 минути са готови....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин.
Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана....
1