Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Яжте тези храни редовно, за да намалите риска от АлцхаймерЯжте тези храни редовно, за да намалите риска от Алцхаймер
Освен да ядете изброените по-горе храни, вие ще искате да намалите риска от заболявания, които могат да състарят мозъка ви - като затлъстяване, сърдечни заболявания, диабет и хипертония....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да намалим риска от остеопороза?Как да намалим риска от остеопороза?
Важно е да се намали приемът на кофеин и да се подобри храненето, така че да се набавя на организма достатъчно калций и витамин D....
Знаци, че трябва да намалите кафетоЗнаци, че трябва да намалите кафето
Балансирани енергийни нива По-малкото разчитане на кофеин може да доведе до по-стабилни енергийни нива през целия ден, намалявайки риска от сривове и зависимост....
Защо трябва да ядем хляб редовноЗащо трябва да ядем хляб редовно
20
Но точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
В следните редове ще ви разкрием защо трябва да похапвате чушки редовно. Чушките са много богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е....
Нещата, които никога не трябва да правите, ако имате запекНещата, които никога не трябва да правите, ако имате запек
Има обаче някои неща, които в никакъв случай не трябва да правим, ако имаме запек. Те могат да причинят значително утежняване на положението и дори в някои случаи необходимост от лекарска намеса....
Три начина да намалите риска от рак на гърдатаТри начина да намалите риска от рак на гърдата
Ето кои три неща могат да ви помогнат да намалите риска от развитие на рак на гърдата: Откажете се от алкохола Често едно питие на ден се определя като здравословно за жените, що се отнася за други здравословни проблеми...
Защо трябва да намалим месото?Защо трябва да намалим месото?
Изследванията показват, че хората, които ядат червено месо, са изложени на повишен риск от смърт от сърдечни заболявания, инсулт или диабет. Преработените меса също увеличават риска от смърт от тези заболявания....