Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Яжте тези храни редовно, за да намалите риска от Алцхаймер
Освен да ядете изброените по-горе храни, вие ще искате да намалите риска от заболявания, които могат да състарят мозъка ви - като затлъстяване, сърдечни заболявания, диабет и хипертония....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да намалим риска от остеопороза?
Важно е да се намали приемът на кофеин и да се подобри храненето, така че да се набавя на организма достатъчно калций и витамин D....
Знаци, че трябва да намалите кафето
Балансирани енергийни нива
По-малкото разчитане на кофеин може да доведе до по-стабилни енергийни нива през целия ден, намалявайки риска от сривове и зависимост....
Защо трябва да ядем хляб редовноНо точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит....
20
Защо трябва да хапвате чушки редовно?
В следните редове ще ви разкрием защо трябва да похапвате чушки редовно.
Чушките са много богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е....
Нещата, които никога не трябва да правите, ако имате запек
Има обаче някои неща, които в никакъв случай не трябва да правим, ако имаме запек. Те могат да причинят значително утежняване на положението и дори в някои случаи необходимост от лекарска намеса....
Три начина да намалите риска от рак на гърдата
Ето кои три неща могат да ви помогнат да намалите риска от развитие на рак на гърдата:
Откажете се от алкохола
Често едно питие на ден се определя като здравословно за жените, що се отнася за други здравословни проблеми...
Защо трябва да намалим месото?
Изследванията показват, че хората, които ядат червено месо, са изложени на повишен риск от смърт от сърдечни заболявания, инсулт или диабет. Преработените меса също увеличават риска от смърт от тези заболявания....