Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс. Изпържете до златисто от двете страни панирания кашкавал....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
Като изстинаха, разстопих шоколад на водна баня потопих всяка бисквитка до половината, поръсих с орехи и по средата сложих течен шоколад в вдлъбнатината, в която бях направила на всяка бисквитка преди печене....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
С помощта на водна чаша изрежете кръгчета и в средата на всяко едно сложете по 1 лъжичка от плънката. Разбийте яйцето и намажете кръгчетата в краищата, след което слепете внимателно....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
2
Добавете едно след друго яйцата, като разбивате добре всяко, преди да добавите следващото. В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете сухата смес към кремообразната, като бъркате внимателно с лъжица....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Ето така се прави блат за торта....
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
С лъжица се гребва от сместа и се пълнят формичките за мъфини. Във всяка форма с леко притискане се поставя по парче от шоколадовия кувертюр. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути....
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Печени тиквички, топящи се в устатаПечени тиквички, топящи се в устата
Отгоре наредете парченца масло и сложете запеканката да се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 30 минути. Тиквичките на фурна са много вкусни. Печените тиквички, топящи се в устата са готови....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Пълнени картофи топящи се в устатаПълнени картофи топящи се в устата
1
Картофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини. Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно....