Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Сезони с тофуСалата Сезони с тофу
Почистете и измийте всички зеленчуци, като ги подсушите добре. Нарежете на продълговати и малки парченца почистения от меката част домат, чушката, краставиците, шунката, тофуто. Вземете голямо плато и ги разположете...
Как да се справим с грипния сезон в училищеКак да се справим с грипния сезон в училище
След това грипният вирус може да живее до 48 часа, като това го прави потенциален заразител, който може да засегне всеки докоснал се до него....
Уникален есенен чийзкейк, който задължително да пробвате този сезонУникален есенен чийзкейк, който задължително да пробвате този сезон
Днес този десерт е популярен навсякъде по света, и то под различни форми, като основното, което не се е променило, е че са прави на базата на кремообразно сирене (маскарпоне, Филаделфия и др.) и към него се добавя сметана...
10 задължителни неща за мъжкия гардероб10 задължителни неща за мъжкия гардероб
Модерните не са опция, защото след няколко сезона вече няма да са актуални. Класиката е най-добрият избор./page page10. Велурени обувки Поне един чифт. Защото са стилни./page...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Опасни неща, които правите в кухнятаОпасни неща, които правите в кухнята
Ето кои са най-опасните неща, които правите в кухнята: Изплакване на сурово месо Въпреки че определено трябва да изплакнете плодовете и зеленчуците преди да ги консумирате, суровото месо не изискват изплакване, тъй...
Пет неща, който не трябва да правите с кайматаПет неща, който не трябва да правите с каймата
1
За да приготвим вкусни рецепти с кайма, не трябва да правим следните неща: 1. Не трябва да размразяваме каймата в микровълнова, защото микровълновата започва да готви горния ѝ слой; 2....
Какво да правите, ако сте пристрастени към сладките неща?Какво да правите, ако сте пристрастени към сладките неща?
1
Ето защо е добре да знаете какво да правите, ако сте пристрастени към сладките неща: - Винаги когато Ви се дояде нещо сладко, пробвайте първо с някой сладък плод или с натурален шоколад; - Почти всички диетолози...
Мъфини Четири сезонаМъфини Четири сезона
Тъй като стандартните тавички за мъфини са за 12 бр - може да ги направите в 4 варианта - да гарнирате с ядки, сушени плодове, свежи плодове и шоколад. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса за 20 минути....
Фокача Четири сезонаФокача Четири сезона
5
Оставете да втаса още веднъж за 30 минути. Втасалата фокача надупчете с върха на пръстите си, без да стигате до дъното и да правите дупка....
Солен кекс СезониСолен кекс Сезони
Оставя се да поизстине и се нарязва на парчета във форма по желание....
Пица четири сезонаПица четири сезона
За да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист....
Неща, които никога не трябва да правите, преди да си легнете!Неща, които никога не трябва да правите, преди да си легнете!
Това ни прави сънливи, без да можем да заспим. Употребата им трябва да се ограничи до час преди заспиване. 6. Не чатете преди сън....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Спанак за всички сезониСпанак за всички сезони
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките. Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак. Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Три неща, с които ежедневният стрес може да ви е полезенТри неща, с които ежедневният стрес може да ви е полезен
Вече по навик свързваме думата стрес с нещо негативно, но в новата си книга The Upside of Stress психоложката Кели Макгонъгол казва, че стресът може да има и няколко положителни страни. Стресът е резултат от натрупано...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....