Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чудиш се защо се чувстваш като пребит - отговорът е тук!Чудиш се защо се чувстваш като пребит - отговорът е тук!
Желязото е жизнено важен елемент, който получаваме само от външни източници. Именно желязото отговаря за много от първостепенните функции на тялото - производство и синтез на хемоглобин, участие в някои от метаболитните...
Торта Отворена книгаТорта Отворена книга
1
Върху подноса се слага 1 блат, сиропира се, слагат се плодовете и се добавя от крема. Така се процедира и със следващия блат. Последния блат само се сиропира. Украсата прилагам в снимки. :)...
Празнична салата КнигаПразнична салата Книга
В голяма чиния слагаме руската салата и оформяме като книга. Отгоре покриваме с тънко нарязани филета....
Мелба от бабината книгаМелба от бабината книга
Слага се по 1 лъжица и от двете смеси, 1 лъжица от сладкото и най-отгоре разбитите на сняг белтъци с пудрата захар. Оставят се в камерата да се охладят....
Сутрешен или вечерен душ да изберете? Отговорът е тукСутрешен или вечерен душ да изберете? Отговорът е тук
Освежаващият душ е първото, с което много хора започват деня си. И това е напълно разбираемо - престоят под вода тонизира и ни помага по-бързо да се събудим. След него се чувстваме много по-концентрирани, енергични и продуктивни...
Как се гадае с махало?Как се гадае с махало?
Не е необходимо да чакате екстремна ситуация, можете да използвате този тип гадаене, за да получите отговори на обикновени ежедневни въпроси. Как се използва махало?...
Салата 100 чушки за зимата от старата книгаСалата 100 чушки за зимата от старата книга
Чушките се измиват, изтърбушват и изпичат, като се слагат в тенджера с капак или в найлонова торбичка, за да се задушат. След като изстинат, се обелват и се нарязват на едро....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Книга разкрива как се готви кенгурски мозъкКнига разкрива как се готви кенгурски мозък
Необичайната рецепта е написана в Английско-австралийската готварска книга, информира АФП, цитирана от БГНЕС. Тя се смята за първата кулинарна книга на Австралия, описваща рецепти с месо от австралийски животни....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....