Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Трябва да знаете това, ако готвите с алкохол или фламбиратеТрябва да знаете това, ако готвите с алкохол или фламбирате
Готвенето на ястия с алкохол има за цел след изпаряването му да останат вкусът и ароматът от напитката. Много е важно да не се използва евтино вино, а да се слага хубаво и ароматно вино. Запомнете: - В основно ястие,...
Пукнат зъб – това, което трябва да знаетеПукнат зъб – това, което трябва да знаете
Пукнатият зъб може да бъде резултат от дъвченето на твърди храни, несъзнателното скърцане със зъбите през нощта или отслабването им с напредването на възрастта. Това е често срещано състояние и е водеща причина за загуба...
Летните кожни болести – това трябва да знаетеЛетните кожни болести – това трябва да знаете
Инфекцията предизвиква белезникави петна по гърба, гърдите и врата....
Алергия към риба - това трябва да знаетеАлергия към риба - това трябва да знаете
Ако имате алергия към рибата и рибните продукти, за да не получавате алергична реакция, ще трябва да избягвате консумацията ѝ....
Фен си на сирената? Трябва да знаеш товаФен си на сирената? Трябва да знаеш това
Те трябва да се държат в кутии или увити в пергаментова хартия. Друг вариант за съхранение е да се увият в алуминиево фолио, но в никакъв случай в найлоново фолио; 4....
Трябва да знаете това за дефицита на МанганТрябва да знаете това за дефицита на Манган
За да не изпадаме в такива ситуации, хубаво е да се знае, че манганът се среща най-често в зърнените храни, семената, чая и зеленчуците....
Запушване на артериите - това, което трябва да знаетеЗапушване на артериите - това, което трябва да знаете
В други случаи симптоми на запушени артерии са: болка в гърдите, задух, сърцебиене, слабост или замаяност, гадене, изпотяване....
Какво да правим при напипване на бучка в гърдата?Какво да правим при напипване на бучка в гърдата?
Нека разсеем някои митове относно напипването на бучка в гърдата. Първият и най-страшен е, че бучката в гърдата почти в 100% от случаите е рак. Това, за щастие, съвсем не е вярно....
Факти за зърната на гърдите, които трябва да знаетеФакти за зърната на гърдите, които трябва да знаете
Вероятно не им обръщате особено внимание за разлика от гърдите, които трябва профилактично да преглеждате сами и при специалист....
Ако си практична домакиня, прочети товаАко си практична домакиня, прочети това
1
Всяка домакиня трябва да знае тези малки хитринки, за да е по-спокойна в кухнята. 1....
Връзката между рака на гърдата и боите за коса: Какво трябва да знаетеВръзката между рака на гърдата и боите за коса: Какво трябва да знаете
„Трудно е да се знае дали тези наблюдения са приложими за по-широката популация. Не искаме да отхвърляме тези резултати, но човек трябва да бъде предпазлив, ако не ги интерпретира“, казва Градишар....
При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!
Ето какво трябва да знаем и да правим при проблеми с киселините: 1....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Колаген - какво трябва да знаетеКолаген - какво трябва да знаете
Това означава, че при нужда от засилване на имунитета трябва да се прибегне до допълнителен прием на колаген....
Нещата, които трябва да знаете, преди да боядисате косата сиНещата, които трябва да знаете, преди да боядисате косата си
Спрете за кратко с въодушевлението от рязката промяна на външния си вид и вижте тези шест неща, които може би е трябвало да знаете, преди да се захванете със самото боядисване....
Всеки диабетик трябва да знае това за въглехидратитеВсеки диабетик трябва да знае това за въглехидратите
Всеки диабетик знае, че приемът на въглехидрати повишава нивото ѝ. Факт е обаче, че те са от изключително значение за доставянето на енергия за тялото, така че техният прием не може да бъде преустановен....