Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нова мода: Шоколад с насекомиМайстор-сладкарят, чието дело е странният шоколад, споделя, че за да опита човек шоколада, в никакъв случай не трябва да се вторачва в насекомите. В противен случай просто няма да го изяде....
2
Новата мода при сладкарите – розов шоколад
Новият вид шоколад е създаден на базата на рубинени какаови зърна. Отенъкът на цвета му е розов и притежава лек, плодов вкус....
ШоколадВидове шоколад
- Натурален (черен) шоколад – с по–високо съдържание на какаова маса, по тъмен цвят и леко горчив вкус;
- Млечен шоколад – с добавка на мляко на прах;
- Фин млечен шоколад – с добавка на краве масло...
1
Вкусната история на белгийския шоколад
Асоциацията за изумителен вкус на шоколад идва с името на Белгия - страната, която предлага истински кралски вкус на това сладко изкушение....
Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?
Шоколад с кокос и къри
Изделието е дело на американската компания Theo Chocolate и има необичайно пиперлив вкус. Кокосът в него е препечен, което придава още по-екзотичен вкус на шоколада....
Вкусни рецепти за домашен шоколад
Въпреки това познавачите знаят, че домашният шоколад винаги е по-апетитен от купения в магазина....
Вкусни сладкиши с бял шоколад
Започваме с един страхотен сладкиш от бял шоколад и кафяви шоколадови пръчици. Освен че е вкусен, изглежда много интересно, когато се разреже, защото пръчиците не са за поръсване, а се добавят в сместа....
Закуски с шоколад на тиган
Тези закуски са празник за сетивата и перфектното начало на деня!
Да ви е сладко! Закуските с шоколад на тиган са готови....
Шоколад с ягоди
С помощта на остър нож нарязах на парчета в желаната от вас големина, украсих с пресни листа от мента.
Опитайте този шоколад с ягоди, става много вкусно!...
Шоколад с ром
Разтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафе
Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
Мъфини с черен шоколад шоколад и стафиди
Мъфините с черен шоколад шоколад и стафиди се пекат на 180 °C до готовност, като се проверяват с клечка....
Бял ШоколадБелият шоколад допълва много добре вкуса на маскарпоне, ягоди, малини, кокос и др.
Белият шоколад и кокос са една изключително вкусна комбинация....
1
Домашен шоколад с мед
Сипете получената шоколадова маса в правоъгълна форма и оставете на хладно, за да стегне.
Съдържанието на какао в домашния шоколад е 77%.
Домашният шоколад с мед е готов....
Домашен шоколад с рожков
В съд поставяме какаовото масло да се разтопи на слаб огън. Може и на водна баня.
След като е готово, поставяме течния мед, брашно от рожков и какао на прах....
Горещ шоколад с АмаретоПо желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша....
2
Горещ шоколад в микровълнова
В чаена чаша се начупва шоколадът, залива се с млякото и се пуска за 1 минути на максимална мощност, разбърква се и се пуска за още 1 минута....
Шоколад в бутер тесто
Шоколадът се поставя в средата на вече разстиланото тесто.
Тестото от двете страни нарязвате на тънки лентички, след това започвате да завивате шоколада, като прелитате лентичките....
Горещ Шоколад с ром
Ромът и шоколадът се смесват в затоплена чаша.
Заливат се със сметана и се поръсват с шоколадови стърготини.
Рецептата за горещ шоколад с ром е изпълнена.
Ето че си имаме ароматна сгряваща напитка....
Течен шоколад с лешници
Финално объркайте шоколада с лешников тахан, щипка сол и ароматизирайте по желание с ванилия.
Разсипете го в десертни чашки и поднесете с украса по желание или го съхранявайте в бурканче в хладилника....
Горещ шоколад с коняк
Шоколадът се натрошава на парчета. Млякото се загрява, без да кипва, добавя се шоколадът и при непрекъснато бъркане се разтваря.
Сваля се от котлона, добавя се захарта и конякът и всичко се разбърква....
Горещ шоколад с лешници
Слагате по 2 лъжици разстопен шоколад в 4 високи чаши, заливате с врящо прясно мляко, разбърквате леко, а отгоре украсявате с бита сметана....