Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уникални кифлички Листенца с плънкаС нож или по-добре с ножица, потопена в брашно, за да не лепне, се нарязват формите с по три разреза от двете страни, да се оформят листенца....
2
Листенца от коприва в хрупкава панировка
Преди да панираме листенцата от коприва трябва да се уверим, че температурата на мазнината е подходяща.
Потапяме ги от двете страни в сместа и пържим до приятно зачервяване....
Пригответе си плодова вода и преобразете тялото си
С нейна помощ ще преобразите тялото си и ще се радвате на бодър дух през целия ден....
Запарка от листа на Череша за прочистването на тялото
Черешовите листа са наситени с танини и кверцетин, които притежават мощни антиоксидантни свойства, като помагат на тялото да остане младо и здраво!...
Преобразете косата си с орехово масло!
Жените обикновено се доверяват на няколко основни масла за по-дълга, силна и блестяща коса. И ако сте съгласни с това, сигурно сте опитвали обичайни варианти като кокос, бадем или коприва! Въпреки това, никога не е излишно...
Мини кифлички Листенца
За разрязването им може да се ползва къдрав нож /резец, за да може листенцата да имат и къдраво оформление и отстрани, но въпреки това тя ще се загуби по време на печенето, или поне така стана при моите кифлички....
Пет упражнения, които ще преобразят тялото ти
Не на последно място спортът вае тяло със завидни форми.
Ето няколко съвета, които ще ви преобразят, без дори да усетите лекотата, с която това ще се случи....
Кекс с розови листенца
Свежите листа от рози почистваме и разбиваме с миксер заедно с брашното на каша.
Разстиламе я, за да изпръхне. Отделяме белтъците и ги разбиваме със захарта на сняг.
Прибавяме към белтъците разбитите жълтъци и кашата...
Спагети с розови листенца
Чесънът се запържва, добавят се доматите, нарязаните листенца от розата и босилекът.
Овкусява се със солта и черният пипер. Държи се на огъня около 15 мин., като се добавя виното....
Пилешка супа Еликсир за тялото
През това време си нарязвам на ситно лука и чушката, моркова и доматите.
След 30 минути слагам и тях и продължавам да варя. Слагам задължително чубрица и сол....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
При отоци по тялото - синя метличина
Залейте 1 чаена лъжичка сух цвят от синя метличина с 1 чаша вряла вода. Покрийте с капак и оставете да кисне 1 час, прецедете.
Пийте по 1/2 чаша, 3 пъти на ден, половин час преди хранене.
Рецептата при отоци със синя...
Тонизираща напитка за пречистване на тялото
Изчистваме семките, ако са попаднали в сока, и прибавяме към водата, към тях прибавяме листа джоджен, като при липса на пресни може да използвате и от фризер за вашата тонизираща напитка за пречистване на тялото....
Баница с листенца червено цвеклоЗадушете го в малко мазнина заедно с листенцата от червено цвекло. Отдръпнете зелениите от огъня и прибавете към тях яйцето.
Разбъркайте и овкусете....
1
Любовен сладолед с розови листенца
Жълтъците се разбиват и се добавят към половината смес с розовите листенца. Разбърква си енергично, докато сместа не побелее....
Невероятно! Три фурми на ден ще преобразят тялото виСъдържащите се в тях калий и богат набор от витамини пък подпомагат мозъчната активност и нервната система, като поддържат тялото в кондиция.
Против запушване на артериите....
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1