Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За какво може да използвате бебешкото олио
За мека кожа
Ако искате мека като на бебе кожа, най-логично е да използвате бебешко олио за целта....
Олио от гроздови семки - за какво да го използваме
В огромния набор от кулинарни масла, налични днес, едно бижу се откроява със своята гъвкавост и многобройни ползи за здравето: маслото от гроздови семки. Извлечено от малките семки на грозде, това масло придоби популярност...
Кога да използваме зехтин вместо олио?
На кого да се доверим и има ли значение по какъв начин ще използваме олио и зехтин? Отговорът на този въпрос е категорично ДА....
В лошо настроение сте? Ето как да го използвате
Ако сте ядосани, тъжни или усещате безизходица, може да използвате лошото си настроение за нещо градивно....
Ризото Миланезе, както го правят италианците
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Бебешко фрикасе
Оставя се да къкри няколко минути и се сваля от огъня.
Фрикасето се поръсва с пресен магданоз.
Бебешкото фрикасе е готово....
Чесново олио
Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
Бял пипер и как да го използваме
Той е сравнително нова за нашия регион подправка, по-използван е в азиатските страни. Има приложение и в традиционната китайска медицина....
Масло от рапица - кога да го използваме
То може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
Риган - кога и защо да го използваме
В медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
Как да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва
Билковото масло е чудесно и може да се използва във всяко ястие, в което е възможно добавянето на билки: тестени изделия, паста, задушени зеленчуци, картофено пюре, риба и много други....
Бебешко плодово пюре
Тиквата се почиства, реже се на кубчета и се слага в малко вода да се вари.
След малко добавяме и ябълката, също почистена и обелена. Варим ги до омекване....
Бебешко зеленчуково пюре
При необходимост може да разредите с част от бульона.
Ако ви остане, можете да съхраните до другия ден в хладилника....
Бебешко тиквено пюре
Затворете с капачки и обърнете наобратно да се охладят.
Съхранявайте в хладилник.
Бебешкото тиквено пюре е готово....
Олио
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини....
Хайлайтър: Какво е и как да го използваме
Изборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти.
Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
Какво е кинако и как да го използвате?
В печива
Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
Патладжани в олио
Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
Баница без олио
Много е важно да не оставяме сухо по корите.
Сиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите.
Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса....