Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са възможните причини за чувствителните зъби
Чувствителността на зъбите засяга голяма част от хората и може да варира от лека до тежка. Понякога може да включва само един или два от зъбите ви, друг път може да бъде засегната цялата ви уста.
Това може да е временен...
Рецепта за избелване на зъби
Съставките се разбиват добре в чашка.
Зъбите се мият със получената домашна паста за зъби 2-3 пъти на седмица.
Миенето със сместа за един път се смята миене на зъбите сутрин и вечер....
Как да се справя с нощното скърцане със зъби?
Ето защо, за да се справите с него, трябва да обърнете сериозно внимание на душевното си състояние.
Често пъти неприятно явление се свързва със стреса на работното място....
Как да се грижим за чувствителната кожа
Чувствителната кожа трябва да се мие само с вода със стайна температура – нито прекалено топла, нито студена....
Избягвайте тези храни и напитки, ако имате чувствителни зъби
Чувствителните зъби са често срещан проблем, който причинява сериозен дискомфорт....
За бели зъби - прах от патладжан
Нарежете на много тънки филийки 1 голям патладжан и поставете в тава върху хартия за печене.
Печете на висока температура до овъгляване. След изстиване натрошете и стрийте на прах. Съхранявайте в бурканче с капак....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Да се отървем от жълтите зъби
Много са факторите, които ни пречат да имаме хубава и бяла усмивка – храните, с които се храним, някои напитки, цигарите. Често това започва да пречи на самочувствието ни – усмихваме се много по-малко и се опитваме да скрием...
Да се справим с кандидозата
Кандидозата, или наричана още млечница, е вагинална гъбична инфекция. Почти всяка жена поне веднъж в живота си е страдала от кандидоза. Както възрастни, така и деца страдат от кандидоза.
Този род инфекции са често срещано...
Отвара от бабини зъби при висок холестерол
5 супени лъжици от билката се варят един час в един литър вода.
Тъй като водата се изпарява, накрая отварата се долива отново до 1 литър, след което се оставя да престои 24 часа в хладилник....
Как да се справим с контракциите?
Но как да се справим с контракциите, които стават все по-чести и болезнени с напредването на родовата дейност?...
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Разклатените зъби могат ли да се лекуват
Сигурно сте попадали на афиши на някое културно мероприятие (концерт, театър, премиера на нов филм), на който някой "гамен" старателно е оцветил в черно иначе перфектните зъби на съответната знаменитост. Чаровната ѝ усмивка...
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3