Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен гювеч.
Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто...
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути.
Отстранете...
Кървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Попарник по бански
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки. Намажете с масло и мас всяка топка и разточете на кръгче....
Сарми по банскиС част от сместа се пълни почистената кокошка, а с останалта смес се свиват сарми в по-големи зелеви листа....
3
Капама по банскиЗалейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто....
6
Капама по банскиЗалейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто....
6
Катино мезе по бански
Нарязваме месото на жулиени и го овкусяваме с черен пипер и сол.
Запечатваме жулиените на тиган с олио и когато хванат златист загар от всички страни, прибавяме и бекона.
Щом беконът се запържи, слагаме лука, почистените...
Сиренена каша по Бански
Натрошете овчето сирене и го сложете в пръстен съд. Нарежете доматите и чушките на кръгчета и ги наредете върху сиренето. Върху тях подредете парченца масло.
Сложете капак на съда и задушете за 15 минути. След това залейте...
Агнешко печено по бански
Месото се реже на едро и се пържи в олиото. Добавят се морковите, нарязани на кубчета. Добавя се запърженото предварително брашно и доматеното пюре.
Всичко се залива с малко гореща вода и се оставя да къкри на бавен огън...
Печен Джолан по Бански
По джолана се правят разрези и се разгъва, овкусява се със сол и пипер на вкус.
Слага се в глинен гювеч с нарязани картофи, лук, цели скилидки чесън и вино....
Печен Джолан с картофи по Бански
Измиваме добре самия джолан и правим няколко разреза, като разтваряме месото. Нарязваме лука и картофите на кубчета.
Скилидките чесън обелваме.
В глинен съд поставяме свински джолан заедно с нарязаните лук и картофи...
Коя е с по-готин татус: Гери-Никол или Сузанита (СНИМКИ)
Двете девойки непрекъснато качват снимки в провокативни пози и излагат на показ прелестите си....
Свински гърди с кисело зеле и картофи по бански
Това е традиционно ястие от Банско, което там се нарича: Комбари с кажел и свински гърди.
Да ви е вкусно!
P.S. по желание можете да добавите и кървавица към ястието....
Новата прическа на Дара е зашеметяваща! (СНИМКИ)
Тийнидолката Дара не спира да изненадва почитателите си, показвайки се пред тях в най-различни превъплъщения. След като по-рано тази година гласовитата варненка си отряза косата и се сдоби с така модерната напоследък прическа...
Бански Кукурини
Притискаме ги по средата, за да заприличат на панделки.
Пържим кукурините в загрята мазнина на 170 градуса, до златист цвят. Когато са готови, ги поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!...
Бански чомлекВ гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки чесън и лютивите пиперки....
4
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
Бански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници:
1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца.
2....
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6