Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се епилираме с конец?Как да се епилираме с конец?
Макар навлизащите с "гръм и трясък" модерни процедури по обезкосмяване като лазерна и фотоепилация да стават все по-популярни и лесно достъпни, няма как да не споменем и най-елементарната епилация с конец, практикувана...
Как да се епилираме без болкаКак да се епилираме без болка
В никакъв случай, защото обикновено жените се епилират по няколко пъти в месеца....
Освен в Бермудския триъгълник, хора изчезват и в триъгълника БенингтънОсвен в Бермудския триъгълник, хора изчезват и в триъгълника Бенингтън
Енигмата, която представлява Бермудският триъгълник го прави толкова известен. Чували ли сте обаче за триъгълника Бенингтън? Триъгълникът Бенингтън е страховито място, където загадъчно изчезват хора....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Бисквитена торта-триъгълникБисквитена торта-триъгълник
От двете по-дълги страни трябва да останат по две двойки бисквити. Тези две двойки бисквити се хващат от долната страна на целофана и се сгъват внимателно нагоре, така че да се получи триъгълник....
Бермудският триъгълникБермудският триъгълник
21
Бермудският триъгълник е легендарна област в Атлантическия океан между Пуерто Рико, Флорида и Бермудските острови, в която се случват необясними явления....
Хрупкави триъгълнициХрупкави триъгълници
Разрязва се на триъгълници, които се нареждат в тава и се пекат на 200 градуса до златиста коричка. Сервират се с кетчуп или с майонеза....
Медени триъгълнициМедени триъгълници
По желание може да се добави настъргана плодова кора. Тази смес се разточва на пласт с дебелина 1 сантиметър и се оставя да се охлади. Преди сервиране се нарязва на триъгълници....
Мекици триъгълнициМекици триъгълници
Щом замесим тестото го оставяме да почива за около 15-20 минути....
Овесени триъгълнициОвесени триъгълници
Нарежете на 8 триъгълника. Намажете с олиото голям тиган и изпържете овесените триъгълници. Като се стегнат, внимателно ги обърнете и пържете от другата страна за около 2 мин....
Сиропирани триъгълнициСиропирани триъгълници
Нагъваме кората, така че да се получи триъгълник. Поставяме всеки триъгълник в тавичка и печем до готовност. След като извадим вече готовите сладкиши, ги поливаме със сиропа, които е вече изстинал....