Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бяло ВиноВсеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло....
2
Червено ВиноЛошото червено вино ще направи и ястията ви не добри.
Ползи от червеното вино
Полезните свойства на червеното вино са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички....
1
Домашно червено виноСлед като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
18
Домашно червено виноСлед като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
18
Червено вино преди или след хранене?
Важно правило: “ Никога не пийте червено вино на празен стомах!“....
Скариди за червено вино
Налейте бялото вино. Изчакайте няколко минути и върнете скаридите.
Варете кратко или докато се сгъсти сосът.
Изключете, прехвърлете в подходяща чиния скаридите за червено вино и поръсете с пресен магданоз....
Кекс с червено вино
По желание може да се залее с шоколадова глазура или друго.
Кексът с червено вино е готов....
Негърче с червено вино
Докато е топло, Негърчето с червено вино се залива с отделената какаова глазура....
Гофрети с червено вино
Гофрети с червено вино, които да гарнирате с любимо сладко.
Яйцата се разбиват заедно със захарта до еднородна смес, след което постепенно се добавят течните съставки - олиото, прясното мляко и червеното вино....
Сладкиш с червено виноСчукваме бадемите или ги блиндираме и ги прибавяме към сместа.
Накрая изсипваме червеното вино и разбъркваме много добре сместа....
1
Телешко с червено вино
Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка.
Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек....
Пиле с червено вино
Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия.
Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото.
Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете...
Октопод в червено вино
Задушете октопода в тиган с вода и 1/4 от лука и дафиновия лист за 1 час.
Докато октоподът се вари, сложете доматите във вряща вода за 30 секунди, след това залейте със студена и ги обелете.
Отцедете октопода и го...
Праскови в червено вино
Смесете всички съставки с изключение на прасковите. Сипете ги в тенджера и кипнете сместа.
Щом сиропът се редуцира добавете прасковите и ги задушете. Времето на готвене зависи от размера и качеството на прасковите....
Пиле в червено вино
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на лентички. Сипете водата в тенджера и бланширайте бекона за 5 минути. Извадете го и го оставете да се отцеди на кухненска харатия.
Кипнете водата отново и сипете лука...
Ябълки с червено вино
Ябълките се измиват, обелват и почистват от вътрешността им, като се запазват цели или в краен случай може да се разполовят.
Захарта се разтваря в червеното вино и оставя да заври....
Желе с червено вино
Разтворете захарта в 500 мл вода, прибавете предварително накиснатия в 2 с.л. вода и възварете с непрекъснато бъркане.
Налейте виното, прибавете малко ванилена захар и лимонова киселина, разтворена в 1 с. л. вода....
Говеждо с червено вино
Поднасяме говеждото с гарнитура от печени или пържени картофи, може и ориз пилаф....
Калмари с червено вино
Подправяте с черния и червения пипер. Разбърквате добре. Посолявате, наливате виното и 1 чаша вода, прибавяте мащерката и целината и захлупвате съда.
Задушавате на тих огън около 40 минути....
Ягоди в червено вино
Почистете ягодите и ги нарежете наполовина. Поръсете ги със захарта и сипете виното. Добавете ванилията. Покрийте и и охладете за 1 ден в хладилник.
Разпределете в купи за сервиране, поръсете със захар и сервирайте десерта...
Боле с червено вино
Виното се излива в дълбок съд. Прибавят се ситно настърганите кори от лимон и портокалова кора, канелата, карамфила и захарта.
Сместа се разбърква и се оставя за няколко часа, за да се разтопи захарта. След това се прецежда...
Марината с червено вино
Подготвеното пилешко месо се залива с приготвената марината с червено вино и престоява 24 часа, като е хубаво на всеки 6 часа да се обръща....