Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от черешови дръжки с карамфилЧай от черешови дръжки с карамфил
Насладете се на този уникален чай от черешови дръжки с карамфил....
Чай от черешови дръжки и розмаринЧай от черешови дръжки и розмарин
Накрая преди да махнем приготвения чай, слагаме 3 чаени лъжички зелен чай и няколко стръкчета розмарин за аромат на чая от черешови дръжки и розмарин....
Отвара от дръжки от вишни при болезнена менструацияОтвара от дръжки от вишни при болезнена менструация
Вземете 10 грама сухи дръжки от вишни (или 20 грама свежи) и залейте с гореща вода. Варят около 10 минути на слаб огън. След това се запарват и след изстиване се прецежда....
Бягането и колоезденето не премахват любовните дръжкиБягането и колоезденето не премахват любовните дръжки
От друга страна, повтарящите се упражнения във фитнеса са не просто досадни. Те могат да доведат до дисбаланс на мускулната структура, особено тази на краката....
Тулумбички Тиквени дръжкиТулумбички Тиквени дръжки
1
Тулумбичките Тиквени дръжки са чудни....
Салата от спаначени дръжкиСалата от спаначени дръжки
6
Когато готвите нещо със спанак, не изхвърляйте дръжките на зеленчука. Изрежете само коренчето, но така че те все пак да си останат на китка....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да се отървете от висцералната мазнинаКак да се отървете от висцералната мазнина
Разбира се, съчетаването на аеробика със здравословен хранителен режим бързо може да ви отърве от мазнините....
Как лесно да се отървете от зъбоболаКак лесно да се отървете от зъбобола
Просто разтворете две чаени лъжички сол в чаша вода и се жабурете с нея за една минута. Жабуркането с разтвора около възпалената област помага за понижаване на болката....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....