Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да премахнем петната по килимите и мокетитеКак да премахнем петната по килимите и мокетите
Вземете обикновен почистващ препарат за килими и мокети и към него добавете 20 мл веро за съдове и 1 кафена чаша бял оцет. Напръскайте петното, оставете за около една минута и разтъркайте с хавлиена кърпа....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да изпечем патладжанКак да изпечем патладжан
Патладжани се пекат на котлон, това е класически начин, но след изпичането на зеленчуците се налага основно почистване на котлона. За да не губите време в излишно чистене, постелете парче фолио върху котлона и сложете патладжана...
Как да изпечем фъстъциКак да изпечем фъстъци
7
За да изпечем фъстъци е необходимо предварителна подготовка преди да ги сложим във фурната. Първото, което трябва да направите е леко да навлажните суровите фъстъци....
Как да изпечем ядкиКак да изпечем ядки
Запичането на ядките, които се добавят към тесто, сладкиши или салата, подчертава техния вкус. Лешниците, фъстъците или орехите се превръщат в истински ценни съставки във всяко ястие. Нека да разгледаме всички плюсове и...
Как да изперем силно замърсени дрехи?Как да изперем силно замърсени дрехи?
Оставете го така за около 1 час, разтъркайте го с четка за пране и едва тогава изперете дрехата....
Как да изперем петно от кръв?Как да изперем петно от кръв?
Няма как досега да не сте се сблъсквали с неприятната ситуация, в която се налага да чистите петна от кръв. Петна от кръв заради ожулените колена на палавите ви малчугани, внезапно потекла кръв от носа ви или разместилата...
Как да изперем седалките на колатаКак да изперем седалките на колата
Поддържането на вашия автомобил чист е важно не само от естетически причини, но и за вашето здраве и безопасност. Столчетата за кола, по-специално, могат да бъдат място за размножаване на бактерии, мръсотия и петна....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си изпечем лешнициКак да си изпечем лешници
Различните видове ядки изискват различен начин на печене и консумация. Лешниците са изключително вкусни и полезни ядки, които обаче са сравнително скъпи готови, изпечени. Поради това можете да си ги приготвите сами у дома...
Как да си изпечем леблебияКак да си изпечем леблебия
Леблебията е много ценна, но често пренебрегвана култура. От леблебията може да се направят различни видове ястия, но тя се използва също така и за приготвяне на десерти и дори на напитки. С печена леблебия може...
Как да си изпечем орехиКак да си изпечем орехи
1
За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни единствено: орехови ядки, сол и вода. Начин на приготвяне: Орехите се нарязват на половинки. Заливат се с малко количество солен разтвор – сол, разтворена...
Пет начина да изпечем картофиПет начина да изпечем картофи
Печените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те могат да бъдат поднесени както самостоятелно, така и като гарнитура към различни месни и рибни ястия. Картофите са добър източник на фибри, витамин С...
Как да си изпечем бадемиКак да си изпечем бадеми
3
Преди да започнете да печете ядките ги опитайте дали не са горчиви – в случай, че са не можете да направите нищо, за да премахнете горчивината. Горчивите бадеми не бива да се консумират, защото са опасни за вашето здраве...