Търсене в статии

За какво се използва магнезиева сол и как се прилагаЗа какво се използва магнезиева сол и как се прилагаМного хора, страдащи от фибромиалгия и артрит, споделят че вземането на солени вани с магнезиева сол подобрява симптомите им. Как да използвате магнезиевата сол?...
За магнезиевия оксидЗа магнезиевия оксидЛеките му форми лесно поемат вода и се наричат лек магнезиев оксид, докато плътният бял прах е известен като тежък магнезиев оксид....
СолСолПреди около 100 години за първи път към солта е добавен магнезиев карбонат, което създава насипния й вид....
Морска солМорска солМорската сол е естествен природен продукт, който се нарежда в челните места на един от най-значимите дарове, които морето може да ни предложи. В нейният състав има повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 елемента...
Хималайска солХималайска солСолта е най-употребяваната подправка след захарта. По неписано правило българинът до 3 пъти повече сол от допустимите 3-5 мг дневно. Последствията от злоупотребата със сол могат да бъдат наистина много опасни. За щастие...
Английска солАнглийска солДругото популярно наименование на английската сол е магнезиев сулфат, заради високото съдържание на магнезий....
Шарена солШарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Различните видове солРазличните видове солПовечето от нас не затормозяват мозъка си с това кой вид сол използват. Малцина от нас разграничават различните видове сол, а и едва ли са ни познати детайлно всички варианти на тази така ценна за кулинарията подправка. Нашенецът...
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
09 Март
3
Зорица
Първата съставка е царевицата. За да се прибави като съставка, първо трябва хубаво да е узряла и изсъхнала на слънце. След това се ронят зърната и се изпичат във фурната. Накрая се смилат и се пресяват през две сита....
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардалаБерем листата на самардалата (ако искаме да съберем семена, изчакваме да се образуват цветовете и тогава обираме листата за приготвяне на сол самардала). Набраните листа измиваме много старателно (листо по листо). Когато...
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Mariana
Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби. В коремите на рибите поставете резени лимон...
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
Adriyana - Adi
Добре измитите листа самардала се смилат на едро (много лютят по време на обработката, затова се препоръчва да бъдат смлени в робот). Размесват се със солта и се сушат на тъмно в плитки съдове. След изсушаване на...
Риба върху солРиба върху сол
06 Февр.
Viktoria
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Пиле на солПиле на солИзчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...