Търсене в статии

За какво се използва магнезиева сол и как се прилагаЗа какво се използва магнезиева сол и как се прилагаВ банята Най-честата употреба на магнезиева сол е вземането на така наречената солена вана....
За магнезиевия оксидЗа магнезиевия оксидЛеките му форми лесно поемат вода и се наричат лек магнезиев оксид, докато плътният бял прах е известен като тежък магнезиев оксид....
СолСолПреди около 100 години за първи път към солта е добавен магнезиев карбонат, което създава насипния й вид....
Морска солМорска солМорската сол е естествен природен продукт, който се нарежда в челните места на един от най-значимите дарове, които морето може да ни предложи. В нейният състав има повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 елемента...
Хималайска солХималайска солПрепоръчва се за употреба от бременни жени, защото подобрява състава на амниотична течност....
Английска солАнглийска солВреди от английска сол Английската сол не бива да се употребява от хора с бъбречна недостатъчност, както и от свръхчувствителни към магнезиевия сулфат....
Шарена солШарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Различните видове солРазличните видове солПовечето от нас не затормозяват мозъка си с това кой вид сол използват. Малцина от нас разграничават различните видове сол, а и едва ли са ни познати детайлно всички варианти на тази така ценна за кулинарията подправка. Нашенецът...
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Жана Г.
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....