Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Баница с кори с фибри и солена плънка
Вадим си корите с фибри и ги накъсваме на големи парчета. Разделяме ги на четири-пет. Като отворим пакета и преценим в коя тава ще я правим трябва да си разпределим и частите кори, за да ни стигне и сместа....
Соленки 1:1:1
За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не...
Соленки Валентинки 1:1:1
Изкарва се от хладилника и се оставя да се отпусне на стайна температура за малко.
Набрашнява се плотът, където ще се работи, и правим тънка кора, от която може да се изрежат с формички соленките....
Хляб с фибри
Повечето хора си мислят, че хлябът, обогатен с фибри и пълнозърнестият са едно и също изделие. Това не е съвсем така, защото в състава и качествата си те се различават....
Богатата на фибри диета
Днес диетата, базирана на фибри, отново придоби популярност сред съвременните жени....
Диета с фибри срещу целулит
В животинските продукти обаче липсват, поради което диетата с фибри налага консумацията главно на плодове, зеленчуци и житни растения....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Диетични Фибри
Дефицит на диетични фибри
Недостигът на диетични фибри в диетата може да доведе до редица стомашни проблеми - газове, запек и натрупване на токсични вещества от храната, която не е добре преработена....