Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Лава лампаКоктейл Лава лампа
Боровинките започват да се движат в чашата като балончетата на лава лампа. Бърза и ефектна рецепта за посрещане на гости, особено на Нова Година. Консумирайте с удоволствие и мярка :)...
Как се произвежда най-скъпият шоколад в светаКак се произвежда най-скъпият шоколад в света
1
Шоколадът Wispa Gold също е произведено от редки сортове какао и други подбрани за направата му продукти....
Яйцата се проверяват с лампаЯйцата се проверяват с лампа
За да разберете дали едно яйце е прясно, можете да го проверите с помощта на лампа. Поднесете го към запалена крушка, като отгоре го закривате с дланта си. Развалените и старите яйца имат петна....
За какво помага солната лампаЗа какво помага солната лампа
За какво помага солната лампа?...
Кварцова лампа заменя слънцето за костенуркитеКварцова лампа заменя слънцето за костенурките
За да не се разболее вашата водна любимка, трябва през ден да я нагрявате с кварцова лампа, защото за нея е важно да получава слънчеви лъчи, които вие ще замените с кварц....
Българско семейство произвежда единствения в света оцет от годжи бериБългарско семейство произвежда единствения в света оцет от годжи бери
Те са единствените в света, които произвеждат био оцет от годжи бери. За момента оцетът е представен само у нас. Продуктът е отличен по време на Пловдивския панаир....
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Повишете имунитета чрез лампа с хималайска солПовишете имунитета чрез лампа с хималайска сол
Ако обаче нямате достатъчно време да посещавате солни стаи, може да си закупите лампа с хималайска сол. Лампата с хималайска сол притежава редица ползи за здравето....
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
1
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата. Приятен апетит!...
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Пастички Свети ВалентинПастички Свети Валентин
С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня. Съвсем леко сиропирайте сърчицата. Разбийте маскарпонето...
Торта Свети НиколаТорта Свети Никола
Хубаво се разбиват белтъците с щипка сол на пяна и постепенно се добавя пудрата захар при непрекъснато разбиване. Прехвърля се сместа в намаслена форма за торта и се суши на 150 градуса за около 40 минути. След това изключете...
Руска светла медовинаРуска светла медовина
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло. След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. След това...
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
Разбъркваме всичките продукти заедно и месим меко тесто. Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка...
Как се произвежда захарта?Как се произвежда захарта?
Захарта, която ние консумираме, е крайния продукт след обработката на захарното цвекло. До произвеждането на крайният продукт, който ние всички познаваме, се минава през няколко стъпки. Прибиране на реколта захарно цвекло...
Лампа от хималайска сол - защо да си вземем такава?Лампа от хималайска сол - защо да си вземем такава?
вид лампи пречистват въздуха и го освежават....
Крекери за Свети ВалентинКрекери за Свети Валентин
В купа смесваме брашното, бакпулвера, черния пипер, солта и розмарина. Разбъркваме добре, за да се смесят съставките. Прибавяме настърган кашкавал, студеното масло, нарязано на малки парчета, сметаната и водата. От...
Пюре за Свети ВалентинПюре за Свети Валентин
Сваряваме картофите в подсолена вода. След като са готови, ги изваждаме и намачкваме. Добавяме майонеза и червен пипер, докато получим желания цвят. После посоляваме. С изрезки от маслините пишем L, V, E, а за О-то...
Сладки за Свети ВалентинСладки за Свети Валентин
Тестото се приготвя така. Разбиваме маслото със захарта. Може да го позатоплим, а после да го охладим. Прибавяме яйцето и разбъркваме. Отделно смесваме пресятото брашно, солта и бакпулвера. Смесваме всички компоненти....
Мъфини за Свети ВалентинМъфини за Свети Валентин
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Добавяме олиото и лимонадата. В дълбока купа пресяваме брашното със ванилията и бакпулвера. Настъргваме шоколада. Към течната смес прибавяме по малко пресятото брашно и разбъркваме...
Питка за Свети ВалентинПитка за Свети Валентин
Брашното се пресява. В брашното се прави кладенче и се натрошава маята. Прибавя се и хладкото топло мляко. Разбърква се хубаво. Добавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за...