Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Ягодите се разрязват на половина и се подреждат около борда на формата, заливат се с крема, заглажда се добре и се връща в хладилника да стегне. Украса по желание и е готов....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
Като омекнат добавяме доматения сос (50 г доматено пюре разреждаме в 400 мл вода) и бъркаме добре. Добавяме 1 с.л. захар, скилидка чесън. Бъркаме до сгъстяване. 6....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Всичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
., ако е по-малко, наливаме още гореща вода. Добавяме и измития ориз, солта и накъсаното на дребно пилешко месо. Варим манджата, до сваряването на ориза, като от време на време бъркаме....
Ако си практична домакиня, прочети товаАко си практична домакиня, прочети това
1
Дори да не си новак в готвенето, е добре да научиш това. Всяка домакиня трябва да знае тези малки хитринки, за да е по-спокойна в кухнята. 1....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан ТанСупа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в малко вода и разбитите със соевия сос яйца. Супата се бърка, така че яйцата да станат на конци....
Слаба портокалова МаргаритаСлаба портокалова Маргарита
Слабата портокалова Маргарита е готова....
Ако се държиш така в любовта, значи си стара душаАко се държиш така в любовта, значи си стара душа
За старите души казват, че вече многократно са се прераждали. Идвали са и са си отивали от този свят толкова много пъти, че носят в себе си огромна мъдрост. Затова и дори да обитават съвсем младо тяло, те постъпват...
Супа Добра женаСупа Добра жена
Изпържете ситно нарязания праз и моркови в масло, прибавете нарязаните картофи, водата, захар, черен пипер, сол и оставете да се вари, докато всичко омекне. Пасирайте супата след това, сложете я отново да се загрее на...