Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
8
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
4
Не вкусът, а цената определя качественото виноИскате ли да впечатли гостите с бутилка отлежало вино, но не можете да си позволите скъпа и изтънчена марка? Просто купете евтино и им кажете, че е скъпо. Почти е сигурно, че те ще ви повярват и дори ще го харесат.
Може...
1
Кекс само с вода
Намазваме форма за кекс с малко олио и малко брашно, за да не полепне сместа и да се извади по-лесно.
Печем кекс само с вода на 180 °C до златисто....
Омлет само с белтъциОтделят се белтъците от жълтъците, разбиват се добре и се смесват с прясното мляко.
Към тях се добавят сирене и домати.
Сместа за омлета се излива в съд със загрята мазнина и се пече.
Готовият омлет с белтъци...
1
Баница само с празРазмразете корите хубаво. Изчистете праза и го измийте. Накълцайте го или го нарежете на много ситно. По този начин няма да ви е нужно да го запържвате или задушавате.
Добавете към него олиото и разбъркайте добре. Намажете...
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
2
Как астрологията предсказва бъдещетоМного хора определят астрологията като призрачна, неясна и обвита в загадъчност. Често астролозите са наричани алчни мошеници, които се възползват от доходоносното изобретение – астрологията....
7
Супа само за 7 минутиНа пръв поглед изглежда като буламач, но е много вкусна и бърза.
Запържваме маслото до златисто, след това на тънка струя прибавяме разбитото мляко и го бъркаме непрекъснато, докато се вари за няколко минути.
След това...
1
Кекс само от два продуктаКексът само от два продукта е чуден!
PS: Кексът има вкус на брауни, не е много сладък и не бухва като стандартен кекс!...
5
Селска туршия само със солСлед това се възвира саламура само от вода и сол.
Тя се оставя да се охлади малко, за да може с нея да се залеят зеленчуците.
После съдът се затваря и се затиска с кръстачка и камък....
12
Сурова туршия само със солСуровата туршия само със сол е много вкусна - страхотна за зимния сезон....
5
Пържени филийки само с яйца
Подредете пържените филийки в подходяща чиния, поръсете с пудрата захар и поднесете пържените филийки само с яйца....
Тесто за мекици, което не задържа мазнина
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....