Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мечо грозде за болни бъбреци
Мечото грозде е известно и доказано средство при бъбречни заболявания и болки. Помага и при храносмилателни проблеми.
Рецептата за отвара от мечо грозде е от книгата Большая энциклопедия....
При болни бъбреци - пшеничени трици с мед
При болни бъбреци е добре да се взема 3 пъти дневно преди хранене приготвената доза.
Рецептата е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
Бъбреци в ШериРазделете бъбреците на 4 порции. В тигана сипете остатъка от зехтина. Пържете всяка от порциите бъбреци вътре, като не спирате да бъркайте.
Извадете ги, когато пуснат целия си сок....
1
Бъбреци в гювече
Почистените бъбреци нарежете при нужда и ги сложете да се сварят, като се отпенват и посоляват.
Запържете лука в маслото и добавете бъбреците....
Свински Бъбреци в МаслоПочистваме свинските бъбреци от мазнината и обвивката и измиваме добре.
В тиган разтопяваме маслото и поставяме бъбреците, които сме разполовили на две....
1
Бъбреци с винен сосПочистете бъбреците, нарежете ги наджължно и ги изкиснете. Леко ги цепнете с нож от външната страна и ги изпържете.
Когато поомекнат, добавете към тях нарязания лук, виното и подправките....
1
Задушени бъбреци с гъби
Телешките бъбреци почистваме от тлъстината, нарязваме на филийки с дебелина 1 см и овкусяваме със сол и черен пипер.
Овалваме бъбреците в брашно и пържим в сгорещено олио на силен огън....
Телешки бъбреци с гъби
Разреждаме с част от водата от варенето на бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме на тих огън за 10-15 минути....
Телешки бъбреци с шунка
Нарежете бъбреците на парчета. Нарежете лука на ситно ги смесете в тиган с нарязаната на ситно шунка, олиото, ракията, черен пипер и сол.
Когато сместа се позапържи, прибавете бъбреците и гъбите....
Бъбреци с доматен сос
Бъбреците се попарват и после се изплакват със студена вода. Нарязват се на ивици, поръсват се с черен пипер и се оставят да престоят 1 час.
Ситно нарязаният лук се задушава в маслото....
Бъбреци на тиган
Готовите бъбреци сервирам със салатка от чери домати, малка моцарела и маслини.
Изключителен деликатес са тези бъбреци.
Със салата и печени филийки бъбреци на тиган са подходящи за вечеря....
Бъбреци по оксфордски
Разбъркайте добре и сложете вътре и бъбреците.
Върнете ястието на котлона и подгрейте, но без да го оставяте за кипне.
За гарнитура може да използвате варен ориз....
Бъбреци с марината на скара
Бъбреците режем наполовина. Изчистваме от белите ципи и поставяме в оцет да стоят за около 1-2 часа.
Това го правим, за да може да се премахне самата миризма....
Телешки бъбреци в гъбен сос
Върнете вътре бъбреците, добавете горчицата и поръсете със сол и черен пипер.
След няколко минути свалете от огъня и поднесете мезето веднага.
Телешките бъбреци в гъбен сос са готови....
Телешки бъбреци с доматен сос
Прибавяме бъбреците, оваляни в брашно, захлупваме съда и оставяме телешките бъбреци да се задушават на тих огън....
Телешки бъбреци с пържени филийки
Слагаме бъбреците в средата на голяма чиния, заливаме със соса и подреждаме отстрани с панираните филийки.
Преди поднасяне поръсваме с магданоз....
Агнешки бъбреци с доматен сос
Попарете бъбреците и ги изплакнете със студена вода. Нарежете ги на ивици, поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят 1 час.
Ситно нарязаният лук се задушава в маслото....
Агнешки бъбреци с дижонска горчица
Почистете бъбреците и ги нарежете наполовина. Загрейте безсолното масло в дълбок тиган и задушете бъбреците, докато придобият приятен златист цвят.
Махнете ги от олиото и ги оставете настрана....
Агнешки бъбреци с доматен сос
Попарете бъбреците и ги изплакнете със студена вода. Нарежете ги на ивици, поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят 1 час.
Ситно нарязаният лук се задушава в маслото....
Свински бъбреци на фурна
Поръсваме с чубрица и прибавяме нарязаните на парчета бъбреци.
Задушаваме и премахваме от котлона.
Сервираме по желание с нарязан да дребно магданоз.
Свинските бъбреци по селски са много вкусни....
Свински бъбреци с праз и сметана
Накиснете свинските бъбреци във вода и добавете 3 с.л. оцет. Оставете ги за около час, след което ги измийте под обилно течаща вода. Нареже ги на парчета.
Почистете праза и го нарежете на колелца....