Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риси е биси
Долейте остатъка от бульона, за да може ястието да е сочно, а не сухо. Накрая добавете още подправки на вкус и объркайте с магданоза, лимоновата кора. Поръсете с пармезан и поднесете Риси е биси веднага....
Алио е олио
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Качо е пепе
Загрейте вода в тенджера и я подсолете. Сварете пастата и я отцедете, запазете 2 ч.ч. от бульона на варенето.
Сместете пастата с този бульон и върнете на леко загрятия котлон.
Добавете маслото, пекориното и черния...
Дерматолози: Винаги перете новите си дрехи!
Друг опасен химикал в новите дрехи е формалдехидната смола. Това е безцветен газ, които предпазва дрехите от намачкване....
Великден е!
На Великден трябва да се облечем и в нови дрехи. Те са символ на възраждането на новия живот през пролетта и на Възкресението. В България Великденските празненства продължават три дни....
Спагети Алио е олио
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре.
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Талиатели Алио е Олио
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино!
Добър апетит!...
Когато отивате на сватба, не бива да обличате тези дрехи
Дънки
Дънките и дрехите от дънкови платове са по-скоро за ежедневието и независимо колко добре изглеждате в тях, не е добра идея да ги обличате за събитието. За сватба ви трябва по-елегантен и стилен тоалет....
Коктейл Това ли е всичко?
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Шоколадов пудинг Нежна е нощта
Шоколадът се настъргва. Млякото се налива в малка тенджерка и се добавя захарта.
Разбърква се добре на бавен огън до разтварянето на захарта. Добавя се нишестето, солта и какаото. Сместа се разбърква добре и се кипва....
Обличайте се според зодията
В синьо и зелено да се обличат Водолеите. Рибите могат да избират между бледолилаво, синьо, сребристо и бяло с лек нюанс на синьо....
Новите поколения пробиотици
Физиологичен дисбаланс на чревната флора, стомашно-чревни инфекции, храносмилателни смущения след прием на антибиотици – това са все състояния, при които първо се обръщаме към пробиотиците или към тези ‘живи’ бактерии...
Козунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот.
Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне.
В купата на миксера слагам всички продукти, като
в топлата мазнина добавям захарта...
2
Зайчета за Великден
поеме всичкото;
Покрийте с кърпа и оставете да втаса за час и половина или два (тъй като съдържа повечко захар, има нужда от повече време за втасване) Най-добре да го оставите във загрята на 50 градуса фурна, за да е...
Меденки за Великден
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Празнична питка Великден
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути.
След това се оформя питата...
Питка за ВеликденСлед като е втасало, се размесва отново и се разделя на малки токи, като разточваме всяка една.
Навиваме всяка една разточена кора на рози и редим в намазнена тава....
2
Торта за ВеликденСлед като блатът е готов и охладен се разрязва на 2 равни части, ако е с диаметър 24 см или на 3 части, ако е с диаметър 18-20 см.
Блатовете се сиропират със сока от компота и се намазват с готовият крем на Др....
6
Яйца за ВеликденДруг начин е да разпръсквате произволно различните бои по парчето памук. Така ще се получат всевъзможни форми. Боядисаните яйца полирайте с намазнен вълнен плат след 30 минути....
1
Курабийки за ВеликденРазбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода.
Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
4
Сладки за Великден
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за Великден
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....