Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризи е бизиРизи е бизи
Ризи е бизи се поднася топло!...
Риси е бисиРиси е биси
Долейте остатъка от бульона, за да може ястието да е сочно, а не сухо. Накрая добавете още подправки на вкус и объркайте с магданоза, лимоновата кора. Поръсете с пармезан и поднесете Риси е биси веднага....
Алио е олиоАлио е олио
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Качо е пепеКачо е пепе
Загрейте вода в тенджера и я подсолете. Сварете пастата и я отцедете, запазете 2 ч.ч. от бульона на варенето. Сместете пастата с този бульон и върнете на леко загрятия котлон. Добавете маслото, пекориното и черния...
Дерматолози: Винаги перете новите си дрехи!Дерматолози: Винаги перете новите си дрехи!
Друг опасен химикал в новите дрехи е формалдехидната смола. Това е безцветен газ, които предпазва дрехите от намачкване....
Великден е!Великден е!
На Великден трябва да се облечем и в нови дрехи. Те са символ на възраждането на новия живот през пролетта и на Възкресението. В България Великденските празненства продължават три дни....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино! Добър апетит!...
Когато отивате на сватба, не бива да обличате тези дрехиКогато отивате на сватба, не бива да обличате тези дрехи
Дънки Дънките и дрехите от дънкови платове са по-скоро за ежедневието и независимо колко добре изглеждате в тях, не е добра идея да ги обличате за събитието. За сватба ви трябва по-елегантен и стилен тоалет....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Шоколадов пудинг Нежна е нощтаШоколадов пудинг Нежна е нощта
Шоколадът се настъргва. Млякото се налива в малка тенджерка и се добавя захарта. Разбърква се добре на бавен огън до разтварянето на захарта. Добавя се нишестето, солта и какаото. Сместа се разбърква добре и се кипва....
Обличайте се според зодиятаОбличайте се според зодията
В синьо и зелено да се обличат Водолеите. Рибите могат да избират между бледолилаво, синьо, сребристо и бяло с лек нюанс на синьо....
Новите поколения пробиотициНовите поколения пробиотици
Физиологичен дисбаланс на чревната флора, стомашно-чревни инфекции, храносмилателни смущения след прием на антибиотици – това са все състояния, при които първо се обръщаме към пробиотиците или към тези ‘живи’ бактерии...
Погача за ВеликденПогача за Великден
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Козунак за ВеликденКозунак за Великден
2
Тестото омесих в кухненски робот. Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне. В купата на миксера слагам всички продукти, като в топлата мазнина добавям захарта...
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
поеме всичкото; Покрийте с кърпа и оставете да втаса за час и половина или два (тъй като съдържа повечко захар, има нужда от повече време за втасване) Най-добре да го оставите във загрята на 50 градуса фурна, за да е...
Курабии Весел ВеликденКурабии Весел Великден
Курабиите Весел Великден са готови....
Меденки за ВеликденМеденки за Великден
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути. След това се оформя питата...
Питка за ВеликденПитка за Великден
2
След като е втасало, се размесва отново и се разделя на малки токи, като разточваме всяка една. Навиваме всяка една разточена кора на рози и редим в намазнена тава....
Торта за ВеликденТорта за Великден
6
След като блатът е готов и охладен се разрязва на 2 равни части, ако е с диаметър 24 см или на 3 части, ако е с диаметър 18-20 см. Блатовете се сиропират със сока от компота и се намазват с готовият крем на Др....
Яйца за ВеликденЯйца за Великден
1
Друг начин е да разпръсквате произволно различните бои по парчето памук. Така ще се получат всевъзможни форми. Боядисаните яйца полирайте с намазнен вълнен плат след 30 минути....
Курабийки за ВеликденКурабийки за Великден
4
Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода. Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
Сладки за ВеликденСладки за Великден
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за ВеликденКекс за Великден
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....