Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вредна ли е майонезата?
За някои хора е немислимо да седнат на масата без майонеза, за други самата дума предизвиква гадене. В следващите редове ще се опитаме да разберем вредна ли е майонезата!
Какво всъщност е майонеза?...
Полезна ли е майонезата?
Вижте още:
- Как да оправим пресечена майонеза;
- Как да разпознаем качествената майонеза;
- Как да си направим млечна майонеза....
Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Вредна ли е стевията?Стевията представлява естествен подсладител, една от алтернативите на рафинираната захар. За първи път свойствата на растението са открити в Южна Америка, откъдето впоследствие започва нейното разпространение. Напоследък...
8
Вредна ли е солта?
Вредна ли е солта, доколко може да ни навреди прекаляването с нея, какви са допустимите норми за ден? Това са все въпроси, които най-популярната подправка в кухнята продължава да предизвиква....
Майонеза от авокадо
Обелваме авокадото и махаме ядката. Пускаме го в блендера.
Нарязваме тиквичката на едро и прибавяме към авокадото.
Същото правим и с обелените скилидки чесън.
Изстискваме лимоновия сок и включваме блендера, докато...
Майонеза от извараГотовата майонеза се подправя със сол, червен пипер и ситно нарязан магданоз.
Може да се поднесе намазана на филийки или като предястие....
1
Майонеза от мозък
Добавете към него при непрекъснато бъркане на тънка струйка олиото - докато сместа се сгъсти и заприлича на майонеза.
Подправете с лимонов сок, сол, може щипка захар....
Майонеза с извара
Вече готовата майонеза подправете със сол и червен пипер, както и с малко скълцан магданоз....
Майонеза с горчица
Майонезата се сгъстява, колкото повече я бъркате. Накрая добавете и доразбийте с горчицата, сол на вкус и кисело мляко....
Майонеза с чесън
Накрая доразбийте майонезата с лимоновия сок.
Съхранявайте в бурканче в хладилника до 3 дни....
Вредна ли е йодираната сол?
Противниците на йодираната сол смятат, че тя неминуемо вреди и трябва да се спре от производство. Твърдят, че е много по-полезно да се използва обикновена сол без йод....
Вредни ли са дреболиитеДреболиите са източник на животински белтъчини, който е добър материал за човешкия организъм, защото помагат за развитието на костите и мускулите.
Животинските белтъчини са едни от съставките, които поддържат нашия ...
1
Вредни ли са пуканкитеПонякога им се добавят ароматизатори и вредни наситени мазнини. В резултат диетичният по принцип снакс се превръща в опасен за здравето....
4
Авокадото вредно ли е?
То има много ползи за здравето, но може да се окаже вредно, когато се консумира в прекомерно количество. Не е препоръчително да се яде авокадо по време на бременност и кърмене....
Вредно ли е червилото?
Това е така, тъй като голяма част от червилата съдържат метали, които са изключително вредни за здравето, дори увеличават риска от рак. Нека разгледаме по-подробно вредно ли е червилото!...
Сладки с майонеза за Великден
С пасатора за 1-2 минути с издърпване отдолу нагоре получих майонезата. Ако ви се вижда рядка - сложете още малко олио....
Домашна майонеза за 30 секундиМного скоро ще видите, че майонезата е готова.
Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио....
71
Cьомга с майонеза на фурна
Котлетите се нареждат в тавичка поръсват се със сол, намазват се майонезата и се поръсват с черен пипер.
Всичко се завива с фолио и се слага с предварително загряла фурна на 250 градуса....
Чеснова майонеза от белтъциПолучава се чудесна снежно бяла майонеза. На вкус е лека и е прекрасно допълнение към много ястия....
2
Майонеза от рохко яйце
Допираме пасатора на дъното и пасираме, като бавно изтегляме нагоре, за да се разбие всичко равномерно.
30 секунди разбиване на домашната майонеза би трябвало да са достатъчни. Майонезата за деца е готова....