Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вредна ли е майонезата?
Какво можем да кажем обаче за останалото - вреди ли майонезата или не? Можем ли за закуска спокойно да се насладим на филия черен или пълнозърнест хляб, намазана с майонеза?...
Полезна ли е майонезата?
Вижте още:
- Как да оправим пресечена майонеза;
- Как да разпознаем качествената майонеза;
- Как да си направим млечна майонеза....
Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Вредна ли е стевията?Стевията представлява естествен подсладител, една от алтернативите на рафинираната захар. За първи път свойствата на растението са открити в Южна Америка, откъдето впоследствие започва нейното разпространение. Напоследък...
8
Вредна ли е солта?
Вредна ли е солта, доколко може да ни навреди прекаляването с нея, какви са допустимите норми за ден? Това са все въпроси, които най-популярната подправка в кухнята продължава да предизвиква....
Майонеза от авокадо
Обелваме авокадото и махаме ядката. Пускаме го в блендера.
Нарязваме тиквичката на едро и прибавяме към авокадото.
Същото правим и с обелените скилидки чесън.
Изстискваме лимоновия сок и включваме блендера, докато...
Майонеза от извараГотовата майонеза се подправя със сол, червен пипер и ситно нарязан магданоз.
Може да се поднесе намазана на филийки или като предястие....
1
Майонеза от мозък
Добавете към него при непрекъснато бъркане на тънка струйка олиото - докато сместа се сгъсти и заприлича на майонеза.
Подправете с лимонов сок, сол, може щипка захар....
Майонеза с чесън
Накрая доразбийте майонезата с лимоновия сок.
Съхранявайте в бурканче в хладилника до 3 дни....
Майонеза с горчица
Майонезата се сгъстява, колкото повече я бъркате. Накрая добавете и доразбийте с горчицата, сол на вкус и кисело мляко....
Майонеза с извара
Вече готовата майонеза подправете със сол и червен пипер, както и с малко скълцан магданоз....
Вредна ли е йодираната сол?
Противниците на йодираната сол смятат, че тя неминуемо вреди и трябва да се спре от производство. Твърдят, че е много по-полезно да се използва обикновена сол без йод....
Вредни ли са дреболиитеДреболиите са източник на животински белтъчини, който е добър материал за човешкия организъм, защото помагат за развитието на костите и мускулите.
Животинските белтъчини са едни от съставките, които поддържат нашия ...
1
Вредни ли са пуканкитеПонякога им се добавят ароматизатори и вредни наситени мазнини. В резултат диетичният по принцип снакс се превръща в опасен за здравето....
4
Авокадото вредно ли е?
То има много ползи за здравето, но може да се окаже вредно, когато се консумира в прекомерно количество. Не е препоръчително да се яде авокадо по време на бременност и кърмене....
Вредно ли е червилото?
Това е така, тъй като голяма част от червилата съдържат метали, които са изключително вредни за здравето, дори увеличават риска от рак. Нека разгледаме по-подробно вредно ли е червилото!...
Сладки с майонеза за Великден
С пасатора за 1-2 минути с издърпване отдолу нагоре получих майонезата. Ако ви се вижда рядка - сложете още малко олио....
Домашна майонеза за 30 секундиМного скоро ще видите, че майонезата е готова.
Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио....
71
Cьомга с майонеза на фурна
Котлетите се нареждат в тавичка поръсват се със сол, намазват се майонезата и се поръсват с черен пипер.
Всичко се завива с фолио и се слага с предварително загряла фурна на 250 градуса....
Веган Майонеза от авокадо
Пасирайте до еднородна смес веган майонезата.
Без да спирате пасатора, наливайте на тънка струйка олиото до получаване на гъста майонеза....
Майонеза от рохко яйце
Допираме пасатора на дъното и пасираме, като бавно изтегляме нагоре, за да се разбие всичко равномерно.
30 секунди разбиване на домашната майонеза би трябвало да са достатъчни. Майонезата за деца е готова....