Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Електрически четки за зъби - заслужават ли си?Електрически четки за зъби - заслужават ли си?
Електрическите четки за зъби имат различни функции и дизайни. Те станаха изключително популярни в последните години, но дали са ефективни наистина? Ето какво трябва да знаем, преди да си купим електрическа четка за зъби....
Заслужава ли Къци омразата на брадърите?Заслужава ли Къци омразата на брадърите?
Въпреки това Къци се изкачи на истински пиедестал на страданието в къщата, пълна с известни личности, и е принуден да се бори с всичко това напълно сам....
Тесто за всичкоТесто за всичко
1
Направете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне. Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте...
Сос за всичкоСос за всичко
6
Сосът за всичко е много сполучлив....
Мусака всичко в 1Мусака всичко в 1
Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
Салата Всичко в чиниятаСалата Всичко в чинията
Салатата Всичко в чинията е много вкусна....
Торта Всичко в едноТорта Всичко в едно
Пуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра. В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете...
Млечен чеснов сос за всичкоМлечен чеснов сос за всичко
Оставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
Сложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C. След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Подлютена веган разядка Всичко по 2Подлютена веган разядка Всичко по 2
Всичко се блендира, налива се олио, оцет и сол на вкус. Пуска се на пулсация за кратко и готово. Сервираме веган раздяката с резени домат, краставичка, маслини и пилешки маншончета на грил тиган....
Лесно тесто с мая за всичкоЛесно тесто с мая за всичко
2
С това лесно тесто с мая за всичко можете да си направите кифлички, пици, питки и мекици....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Постоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнешПостоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнеш
Притеснението не е само качество, характерно за подрастващите деца. Често се случва мъже и жени в активна възраст да изпитват притеснение при контакта с други хора. Това се отразява върху отношенията им с другите, а също...
Полудели ли са всички?!Полудели ли са всички?!
2
Но иначе всички сме добре и не се замисляме, че подобни прояви могат спокойно да бъдат симптоми на нещо по сериозно....
Отвара от ленено семе - цяр за всичкоОтвара от ленено семе - цяр за всичко
2
Отварата от ленено семе - цяр за всичко е много полезна....