Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Египтяни шетали из родните земиПреди 4000 години по българските земи са шествали древни египтяни. Това стана ясно, че след като бе открито името на фараона пътешественик Ментухотеп ІV, изписано върху находка, открита у нас.
\"Това е сериозен знак, че...
22
Спартак оживява в родното си село СклавеСпартак оживява в родното си село Склаве, община Сандански....
5
Бионсе разпродава дрехите си онлайн
От тази есен чрез мобилно приложение феновете на Бионсе могат да си поръчват нейните дрехи, като цените на моделите варират между 25 и 65 долара.
Инициативата е стартирана от компанията Spring, която създаде специално...
Кръгли бухтички от село
В купа разбиваме яйцата, прибавяме млякото с разбърканата сода и пресятото с бакпулвера брашно.
Разбъркваме добре, като трябва да получим гъсто и лепкаво тесто, ако има нужда добавяме малко вода или брашно.
С намаслена...
Пататник от село Момчиловци
Разбийте яйцата в голяма купа, добавете предварително нарязания и обелен лук и натрошеното сирене.
Добавете вече настърганите картофи и овкусете сместа с черен пипер, сол и чубрица.
Разстелете картофената смес в кръгла...
Класическа туршия от село Труд
Разбира се, че може да се сложи и червено зеле тук-там в бидона, за да си поиграете с цвета. Аз, обаче, не харесвам това....
Усукан тутманик от моето село
В купа пресейте 500 г брашно, добавете маята, разбъркайте и направете кладенче.
В друга купа поставете останалите продукти, разбийте с бъркалка и след това ги изсипете при брашното.
Замесете тестото за тутманик. В зависимост...
Домашна орехова торта от селоПродуктите за блатовете се смесват и разбиват до получаването на хомогенна смес. Разделям на две части сместа и пека отделни блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Докато блатовете се пекат...
2
Разкошна кавърма от село Скравена
Гърдите се нарязват на кубчета, а чушките на лентички. Гъбите и лука нарязваме на едро.
В уок тиган се изсипва олиото и се задушават лукът, чушките и гъбите, докато лукът придобие златист цвят. Добавя се пилешкото месо...
Кървавица от село Злато Поле
Всичко се нарязва на ситни кубчета. Слага се в голяма тава и се запържва леко. Добавя се оризът се запържва.
Всичко се обърква много добре, прибавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се да изстине.
След това се пълнят...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Глория откри изгубения си принц
, написа Глория в социалната мрежа, където публикува своя снимка с героите, открили Принц....
Глория танцувала заради майка си
Фолк звездата Глория се навила да участва в риалити шоуто Денсинг Старс заради майка си, призна самата тя....
Телешки тас кебап от наше село
След това остава да се залее с бульона или горещата вода (по наш избор), посоляваме си с 1-2 щипки сол на вкус солчица и го оставяме да си ври на умереният огън....
Каша с тиквички от село Труд
Когато готвим със сухи подправки, ги ползваме по-рано в готвенето, защото им трябват 10-на минути, за да освободят аромата си напълно....
Вързана солена баница от моето село
Замесвате тесто за баница от изброените продукти и го разделяте на 16 топки.
Всяка топка разточвате на кора с големина на чиния и ги намазвате с разтопена мас.
Слагате плънката от натрошеното сирене, размесено с яйца...
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....