Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как и кога да подрязваме розите
При отглеждането и се препоръчва да се осигурят подходящи грижи за нея. Основният аспект на успешното отглеждане на рози е резитбата....
Масло от здравец за грижа за кожата
Може да предизвика алергия - тествайте на малък участък преди употреба!...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Кога да прилагаме BHA в рутинната грижа за кожата
Кога да прилагаме BHA в рутинната грижа за кожата
Нанесете вашия AHA или BHA ексфолиант след стъпките за почистване във вашата рутина....
Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?През последните години все повече се набляга на това, че плодовете трябва да консумират преди хранене, а не като десерт след това.
Счита се, че те помагат за по-доброто храносмилане, в резултат на което се избягва...
1
Кога се събират билките и как да ги съхраняваме?
Ако се събира наземната част на растението (без корените), то се събира по време на цъфтенето. Цветовете, листата и плодовете трябва да се събират в кошници, за да не се мачкат. Корените, семената и сухите плодове...
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Защо розите умират?
Отглеждането на тези величествени цветя обаче изисква своите специфични грижи, познания за тях и отделено време. За съжаление понякога те не цъфтят, спират да се развиват или просто изсъхват. А защо се случва това?...
Компреси от бял равнец - кога и защо да ги правим
Компресите от бял равнец са една от многото форми на натурални лекарствени приложения, които се използват от хората в търсене на облекчение от различни здравословни състояния. Тези народни компреси са известни със своите...
Слънчеви бани - защо са полезни и кога да ги правим
Един от най-приятните релаксиращи моменти е да стоим на плажа, със студено питие в ръка, да слушаме морето и да се оставяме на слънцето да ни топли, в очакване на невероятния летен загар. Освен че това ни действа много успокояващо...
Грижи за костюми: Как да ги съхраняваме и почистваме
Правилната грижа за него е важна, защото той може да надживее своя притежател, ако се съхранява правилно....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....