Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински Език по Ловджийски
В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/.
Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
Желиран език по мексикански
Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
Телешки език по карибски
Добавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира....
Свински език и сърца по селски
Оставяме така да се изпари виното и варим на тих огън за 10 минути.
Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
По езика може да разпознаем 14 болести
По езика лекарите могат да разпознаят 14 различни болести, твърдят индийски учени. По вида и цвета на езика могат да се разберат симптоми като стомашно неразположение, главоболие, кашлица, висока температура....
Език в сачеСварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки.
Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено....
1
Език в гювечеСлед това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино.
Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
2
Език на фурна
По желание може да сложите и дафинов лист, както и зеленчукът от варенето.
Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина....
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
7
Език с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън.
По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана.
Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
7
Познай болестта си по съня сиА колкото по-тежка е болестта, толкова по-често тя се "появява" насън, твърди екип от психоаналитици от САЩ.
Дълго преди човек да го заболи крак, ръка или сърцето, тази болка се появява, като легне и се унесе....
4
Мезе от варен телешки език по селски
Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
Познай болестите си по лицетоМазните кичури са признак за ендокринни проблеми, болести на стомаха и червата....
1
Свински език в гювече
Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов....
Телешки език на скараЗапочваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
1
Свински език на скара
Продължаваме да варим до готовност.
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината.
Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Телешки език с кашкавал
Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
Агнешки език в сметана
Оставете да поври малко за да се сгъсти и отстранете от огъня.
Поснесете езика нарязан на филийки, залейте с гъбения сос и наръсете с магданоз. За гарнитура може да използвате сварен или задушен ориз....
Свински език с картофи
Слагаме свинския език в тенджера в подсолена вода да се свари, заедно с дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна....