Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се облечем в слънце
Банановите нюанси, както и шафрановите оттенъци също са едни от най-модерните за сезона....
Как да се облечем за интервю?
Имайте предвид, че да облечете костюм, не винаги ще бъде правилният избор....
Как да се облечем за кръчма
Или пък, ако държите да сте облечени в черни дрехи, добавете ефектни бижута или пък шал, който да разчупи тъмните цветове....
Как да се облечем за бар
Преди да излязат, момичетата винаги са обзети от съмнения на каква визия да заложат, за да изглеждат неустоими. Посещението на бар е точно такъв случай.
Най-често такива заведения включват активна почивка с танци,...
Как да се облечем за Свети Валентин
А за още идеи как да се облечете за Свети Валентин, може да разгледате горната галерия....
Как да облечем дивана
С помощта на уникален продукт от плат е възможно лесно да облечете дивана - да промените външния вид, цвета на дивана и да създадете неразделна органична композиция в интериора....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пилешки гърди стил Калабрезе
Налива се виното, изчакват се 15 сек, за да се изпари алкохолът и да остане само ароматът, и се посипва с настърган пармезан и нарязаните листа пресен босилек. Добавя се балкамикото....
Паста в гръцки стил
Добавката точно на канела придава прекрасен аромат и вкус и не трябва да се избягва, а напротив - смело се слага 1/2 ч.л. Тя не се усеща, не е натрапчива, а е точно подходящата подправка....
Сирене в италиански стил
Mielle
Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат. Доматите от консерва трябва да са с плътен сос, да не са воднисти....
Палачинки във френски стил
Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади.
В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре....
Тиганици в гръцки стил
Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята.
Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес. Оставете покрито тестото настрани за 20-30 минути....
Сьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата....
Фокача в Аржентински стил
Оставете отново на топло, за да се надигне тестото.
Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар.
Фокачата в Аржентински стил е готова....
Телешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало....
Пълнени камби - мой стил
Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете.
За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може и отгоре....
Омлет във френски стилМаслото се разтопява в тигана, изчаква се да се сгорещи и се изливат яйцата. След няколко секунди те започват да се стягат и с шпатула се разбъркват в кръгово движение, като се разтръсква и тиганът....
2
Нудълс в индонезийски стил
Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се овкуси месото....