Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се облечем в слънцеДа се облечем в слънце
Банановите нюанси, както и шафрановите оттенъци също са едни от най-модерните за сезона....
Как да се облечем за интервю?Как да се облечем за интервю?
Имайте предвид, че да облечете костюм, не винаги ще бъде правилният избор....
Как да се облечем за кръчмаКак да се облечем за кръчма
Или пък, ако държите да сте облечени в черни дрехи, добавете ефектни бижута или пък шал, който да разчупи тъмните цветове....
Как да се облечем за барКак да се облечем за бар
Преди да излязат, момичетата винаги са обзети от съмнения на каква визия да заложат, за да изглеждат неустоими. Посещението на бар е точно такъв случай. Най-често такива заведения включват активна почивка с танци,...
Как да се облечем за Свети ВалентинКак да се облечем за Свети Валентин
А за още идеи как да се облечете за Свети Валентин, може да разгледате горната галерия....
Как да облечем диванаКак да облечем дивана
С помощта на уникален продукт от плат е възможно лесно да облечете дивана - да промените външния вид, цвета на дивана и да създадете неразделна органична композиция в интериора....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Налива се виното, изчакват се 15 сек, за да се изпари алкохолът и да остане само ароматът, и се посипва с настърган пармезан и нарязаните листа пресен босилек. Добавя се балкамикото....
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Добавката точно на канела придава прекрасен аромат и вкус и не трябва да се избягва, а напротив - смело се слага 1/2 ч.л. Тя не се усеща, не е натрапчива, а е точно подходящата подправка....
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
Mielle Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат. Доматите от консерва трябва да са с плътен сос, да не са воднисти....
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре....
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес. Оставете покрито тестото настрани за 20-30 минути....
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата....
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Оставете отново на топло, за да се надигне тестото. Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар. Фокачата в Аржентински стил е готова....
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало....
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може и отгоре....
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Маслото се разтопява в тигана, изчаква се да се сгорещи и се изливат яйцата. След няколко секунди те започват да се стягат и с шпатула се разбъркват в кръгово движение, като се разтръсква и тиганът....
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се овкуси месото....