Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
За удобствата на кухненския ъгълЗа удобствата на кухненския ъгъл
Кухненския ъгъл е центърът на съвременния дом. През последните години кухненския ъгъл все повече се наложи на пазара и стана неизменна част от почти всяко домакинство....
Кухненският ъгъл е център на домаКухненският ъгъл е център на дома
На кухненския ъгъл може да съберете повече хора, а и е по-удобен за сядане, особено за по-дълго време. Кухненските ъгли са удобни заради малкия размер....
Пица Калцоне в кухненски роботПица Калцоне в кухненски робот
Може да месите тестото на ръка или с помощта на кухненски робот. В купа добавете 120 г брашно, водата, захарта и маята....
Козунак, месен изцяло с кухненски роботКозунак, месен изцяло с кухненски робот
Като изкараме от фурната козунака, месен изцяло с кухненски робот, мажем със студен захарен сироп и поръсваме щедро със захар....
Да си направим хумусДа си направим хумус
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
Като може да добавите месото в чопър, да добавите желаните от вас подправки и да съхранявате тази кайма в кухненски пликове във фризер или да си ги сготвите на момента....
Да си направим пудра захарДа си направим пудра захар
Така няма да развалите кухненските уреди, с които ще получите пудрата захар, а освен това ще направите пудра захар, която ще е много фина. Пудра захар ще получите много лесно с помощта на блендер....
Как да си направим сайдерКак да си направим сайдер
Най-разпространеният сайдер е ябълковият. Той се получа от ферментация на ябълков сок без използване на мая. В резултат на това се получава лека алкохолна напитка – около 7 градуса – с красив кехлибарен цвят. Сайдерът...
Да си направим домашен козунакДа си направим домашен козунак
5
Как да си направим домашен козунак? Вижте нашето предложение!...