Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
Редовното похапване на този плод ще ви помогне да се избавите от неприятния запек, лошото храносмилане, бъбречни проблеми, дори от мигрена....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
5 причини да похапвате често помело5 причини да похапвате често помело
Приятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия. page1....
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
Със сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
Броколи с гъбиБроколи с гъби
1
Накъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине....
Броколи с яйцаБроколи с яйца
Броколито се вари в подсолена и вряща вода около 8 мин. Изцежда се и се къса на розички. Чесънът се запържва в 4 с.л. от зехтина, след което се изхвърля. Прибавят се броколите....
Броколи с извараБроколи с извара
3
Когато сместа се хомогенизира, се изсипва върху броколите. Запича се в загрята фурна за няколко минути. Много вкусно, полезно и наистина диетично!...
Броколи с оризБроколи с ориз
1
Долейте още 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече до готовност на ориза. Поднесете порция ориз с броколи, поръсена с настърган кашкавал....
Броколи с рокфорБроколи с рокфор
1
Броколите се почистват добре, накъсват се на розички и се бланшират за няколко минути във вряща подсолена вода. Цветчетата се изваждат и веднага се потапят в леденостудена вода, за да запазят свеж зелен цвят....
Броколи с царевицаБроколи с царевица
Щом леко омекнат, мехнете от котлона и разбъркайте с броколито, царевицата и бейби царевичките, както и нарязаната на парчета червена чушка....
Броколи с шункаБроколи с шунка
Броколито се измива и нарязва на розички, ако е прясно. В пакетите със замразеното броколи, то е леко бланширано и вече е на розички. Потапя се за 15 минути в солена вода, после се прехвърля в чиста вода се сварява....
Броколи с тофуБроколи с тофу
Броколите се варят в голяма тенджера в подсолена вода около 5 мин. и се отстраняват малко преди да станат готови....
Броколи с гъбиБроколи с гъби
1
Накъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине....
Броколи с царевицаБроколи с царевица
Щом леко омекнат, мехнете от котлона и разбъркайте с броколито, царевицата и бейби царевичките, както и нарязаната на парчета червена чушка....
Броколи с оризБроколи с ориз
1
Долейте още 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече до готовност на ориза. Поднесете порция ориз с броколи, поръсена с настърган кашкавал....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Ето каква риба да похапвате, за да живеете дългоЕто каква риба да похапвате, за да живеете дълго
Похапвайте ги по-често, за да живеете дълго и пълноценно....
Мъфини за дами на диетаМъфини за дами на диета
Предварително накиснатите във вода фурми за около 1 час, мазнината и яйцата се разбиват в кухненски робот към тях се прибавя кокосовото брашно. В брашното е разтворена содата с оцета и ванилията. Разбъркват се до хомогенна...
Дами, вижте причините да обожавате грейпфрут!Дами, вижте причините да обожавате грейпфрут!
1
Освен на него трябва да залагат още на сьомгата, нахут, тофу, спанак, броколи, соево мляко./page...
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоОсем причини да похапваме сини сливи по-често
Сините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
Ето кои храни похапват столетниците!Ето кои храни похапват столетниците!
Столетниците в световен мащаб са се концентрирали в пет основни региона, които са наречени условно сини зони. Всеки, който иска да научи тайните за дългия живот, може да вземе пример за здравословния начин на живот. Ето какви...
Задушени броколи и спанакЗадушени броколи и спанак
Попарете за кратко спанака и броколите. Охладете зеленчуците и ги сложете в блендер, пасирайте. Зехтина сложете в тиган да загрее, нарежете лука и чесъна и сложете в зехтина да се задушат за кратко....
Броколи с Бешамелов сосБроколи с Бешамелов сос
Овкусете със солта и черния пипер, прибавете броколито във соса и оставете да кипне, след което изключете котлона. Броколите с Бешамелов сос са готови....
Панирани броколи с бираПанирани броколи с бира
Правя бирена каша от 4-5 лъжици брашно, сол, черен пипер, разреждам с бира (на око), потапям и пържа панираните броколи в сгорещена мазнина. Панирани броколи с бира са страхотен аламинут!...