Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дантелата - модерна или не?Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази....
1
Баница, която не спадаВземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
8
Бялата сватбена рокля вече не е актуална
Отминаха времената, в които всички жени по света се омъжваха в бяла сватбена рокля. 90 процента от булките това лято са предпочели екрюто като цвят за празничния си тоалет.
Стилисти смятат, че този цвят е харесван и...
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото...
5
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
4
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Да вечерям или не“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
4
Малтодекстрин - отрова или не?
Днес в състава на много хранителни продукти (и не само) можете да видите хранителната добавка, наречена малтодекстрин. За мнозина това име предизвиква негативни емоции, тъй като това вещество практически не е познато на потребителите...
Супата-полезна или не?Супата, която е неделима част от менюто ни, особено когато сме на диета, е по-скоро вредна, отколкото полезна, смятат френски диетолози.
Според тях заради високата температура, при която се готвят продуктите в чорбата...
4
Тесто за мекици, което не задържа мазнина
Оставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Каймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица.
Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб.
Разбърква се добре и оставяме за кратко...
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
3
Bomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Кленовият сироп: здравословен или не?
Кленовият сироп е популярен естествен подсладител, за който се твърди, че е по-здравословен и по-хранителен от захарта. Важно е обаче да разгледаме науката, която стои зад някои от тези твърдения.
Тази статия обяснява...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
В...
Свинско на тиган или сачПолзвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.
Слагат...
2
Саламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Кифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Сепионет на тиган или плочаНамазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
2