Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дантелата - модерна или не?Дантелата - модерна или не?
1
Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
Бялата сватбена рокля вече не е актуалнаБялата сватбена рокля вече не е актуална
Отминаха времената, в които всички жени по света се омъжваха в бяла сватбена рокля. 90 процента от булките това лято са предпочели екрюто като цвят за празничния си тоалет. Стилисти смятат, че този цвят е харесван и...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки. Готовото...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат. Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци). Поръсете го със сол и разбъркайте добре. Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Да вечерям или неДа вечерям или не
4
“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
Малтодекстрин - отрова или не?Малтодекстрин - отрова или не?
Днес в състава на много хранителни продукти (и не само) можете да видите хранителната добавка, наречена малтодекстрин. За мнозина това име предизвиква негативни емоции, тъй като това вещество практически не е познато на потребителите...
Супата-полезна или не?Супата-полезна или не?
4
Супата, която е неделима част от менюто ни, особено когато сме на диета, е по-скоро вредна, отколкото полезна, смятат френски диетолози. Според тях заради високата температура, при която се готвят продуктите в чорбата...
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Оставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Каймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица. Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб. Разбърква се добре и оставяме за кратко...
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Кленовият сироп: здравословен или не?Кленовият сироп: здравословен или не?
Кленовият сироп е популярен естествен подсладител, за който се твърди, че е по-здравословен и по-хранителен от захарта. Важно е обаче да разгледаме науката, която стои зад някои от тези твърдения. Тази статия обяснява...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. В...
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....