Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Перфектна визия за работния ден
Перфектното облекло за работния ви ден зависи от това в каква сфера работите....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Десет прости начина да детоксикирате тялото си всеки ден
Достатъчно е обаче да се направят някои промени към по-здравословен живот, за да се премахнат токсичните натрупвания в тялото. Ето десет от тях.
1....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Десет неща, които трябва да направите до края на лятото
Ако все още не сте се възползвали от лятната си отпуска, значи е време да го направите, не остава много! Ето ви и няколко идеи за незабравими летни занимания:
1....
Сладкиш Ден и Нощ
Оставяме изпечения ретро сладкиш да се охлади напълно и много внимателно го местим в подходящ поднос.
Понеже ми остана 50 мл от течната сметана и имах 1/2 черен шоколад, реших да направя украса....
Меденки Ден и Нощ
Оставете меденките Ден и Нощ да престоят един ден и тогава ги поднесете на своите гости....
Кекс Ден и нощЯйцата се разбиват с захарта до побеляване с миксер, прибавя се на тънка струя млякото и олиото, аз бъркам с лъжица.
Прибавя се есенцията ром. Бакпулверът се смесва с брашното и се слага към останалата смес.
Готовата...
1
Питка за всеки ден
Замесва се средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути.
От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части....
Питка за Бабин ден
Аз направих 21 еднакви топчета, които се събраха точно в тавичката ми.
Оставете я да втаса още веднъж за около 30 минути. Разбийте жълтъка с 2-3 капки олио и няколко капки вода....
Kрем ден и нощВъв всяка сипвайте едновременно от двете страни от двата крема, така че да се оцветят на половина чашките.
Сложете млечните кремчета ден и нощ да се стегнат в хладилника за няколко часа....
4
Тесто за следващия денПресяваме добре брашното. Правим в него кладенче. Стопляме леко водата и в нея размиваме маята. Слагаме и солта, захарта, олиото. Замесваме тесто.
Слагаме го в голяма купа, която сме намазнили с олио леко, тестото също...
6