Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет причини да ядем повече морковиПет причини да ядем повече моркови
Морковеният сок съдържа 4 пъти повече каротин, отколкото доматите, например....
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни: 1....
10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитруси
Причината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаПет здравословни причини да ядем повече яйца
Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения. 1....
Всички добри причини да ядем повече морковиВсички добри причини да ядем повече моркови
Нека разберем заедно в тази статия защо да ядем повече моркови!...
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Десет причини да откажете цигаритеДесет причини да откажете цигарите
- Ще намалите риска да се разболеете от рак - цигарите и димът от тях съдържат повече от 3 хиляди химически съединения, 60 и повече от които се явяват канцерогенни....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
Добавяйте ги към здравословни закуски, салати и десерти. Препоръчителната дневна доза е само 1 шепа - около 10 ореха. Не прекалявайте с тях....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти и коктейли....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Карфиол с гъбиКарфиол с гъби
Карфиолът се разделя на цветчета и се оставя да ври в подсолена вода за 8 минути. Гъбите трябва да се измият и нарежат. След това маслото трябва да се загрее и да се запържи карфиолът за 10-12 минути....
Карфиол в беконКарфиол в бекон
В тенджера с подсолена вода, сварявам главата карфиол за 8-10 минути....
Карфиол с яйцаКарфиол с яйца
Измиваме карфиола, почистваме и разделяме на малки розички. Сваряваме до омекване. В тавичката, в която ще печем, стапяме маслото. Отгоре разпределяме карфиола....
Карфиол с шункаКарфиол с шунка
Сварете карфиола в подсолена вода и млякото. Отцедете и го нарежете на филийки. Наредете го в намазана с масло тавичка, покрийте със ситно нарязаната шунка....
Карфиол с горчицаКарфиол с горчица
1
Междувременно сварете карфиола в малко подсолена вода, като внимавайте да не го преварите. Когато е готов го извадете и наредете в чинии. Залейте с приготвения сос....
Карфиол с кашкавалКарфиол с кашкавал
1
Изсипете сместа върху карфиола. Най-накрая поръсете с настъргания кашкавал и запечете ястието в предварително загрята умерена фурна....
Карфиол с кестениКарфиол с кестени
Карфиолът се разделя на съцветия и се реже на ситно. Кестените се заливат с вряла вода, оставят се за половин час и се обелват от кората и от ципата....
Карфиол с целинаКарфиол с целина
Измийте карфиола и го почистете от листата и кочана. Накъсайте го на розички и го наредете в буркани. Прибавете солта, студена вода и нарязаната целина, както и дафиновия лист....
Карфиол с маслоКарфиол с масло
Добре почистеният карфиол се накъсва на цветчета и се накисва в подсолена вода за около 30 минути. След това се изплаква и се вари в подсолена вода до омекване....
Карфиол с къриКарфиол с къри
Прибавя се карфиолът и се поръсва с лимоновия сок. Поръсва се със солта. Добавя се половината от водата. Държи се на слаб огън около 25-20 мин., или докато карфиолът омекне. Долива се още вода ако сосът намалее....
Карфиол с бадемиКарфиол с бадеми
Карфиолът се измива и се сварява в подсолена вода и малко мляко, след което се оставя да се отцеди....
Карфиол в сосКарфиол в сос
За да се приготви Бешамелът, олиото се загрява в него се запържва брашното. Прибавя водата, след това се слагат разбитите яйца с кисело мляко, вари се до леко сгъстяване. Карфиолът в сос е готов....