Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитруси
Причината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
Пет причини да ядем повече морковиПет причини да ядем повече моркови
Морковеният сок съдържа 4 пъти повече каротин, отколкото доматите, например....
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни: 1....
Всички добри причини да ядем повече морковиВсички добри причини да ядем повече моркови
Нека разберем заедно в тази статия защо да ядем повече моркови!...
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаПет здравословни причини да ядем повече яйца
Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения. 1....
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Десет причини да откажете цигаритеДесет причини да откажете цигарите
- Ще намалите риска да се разболеете от рак - цигарите и димът от тях съдържат повече от 3 хиляди химически съединения, 60 и повече от които се явяват канцерогенни....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
Добавяйте ги към здравословни закуски, салати и десерти. Препоръчителната дневна доза е само 1 шепа - около 10 ореха. Не прекалявайте с тях....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти и коктейли....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Карфиол в сосКарфиол в сос
За да се приготви Бешамелът, олиото се загрява в него се запържва брашното. Прибавя водата, след това се слагат разбитите яйца с кисело мляко, вари се до леко сгъстяване. Карфиолът в сос е готов....
Карфиол в беконКарфиол в бекон
В тенджера с подсолена вода, сварявам главата карфиол за 8-10 минути....
Карфиол с пармезанКарфиол с пармезан
Разделете карфиола на розички. Разбийте яйцата. Отделно смесете сухите съставки. Натопете карфиолчетата в яйцата, после в сухата смес и ги наредете в застлана с хартия за печене тава....
Карфиол с доматиКарфиол с домати
Карфиолът се сварява в подсолена вода, към която е прибавена захарта. Разпределя се в затоплени чинии и се полива в запържената в маслото галета. Наръсва се с нарязани на дребно яйца и магданоз....
Карфиол с маслоКарфиол с масло
Почистеният от зелените листа карфиол се накъсва на цветчета, измива се, залива се с 1 чаена чаша топла подсолена вода, към която е прибавено растителното масло, и се сварява на тих огън (около 20 мин)....
Карфиол с гъбиКарфиол с гъби
Карфиолът се сварява в леко подсолена вода, накъсва се на розички и се залива с олио, разбъркано със ситно нарязания магданоз....
Карфиол с морковиКарфиол с моркови
Карфиолът се разпределя в чиниите, наоколо се нареждат морковите и всичко се наръсва с марината, приготвена от останалото растително масло, лимоновия сок, 1 супена лъжица отвара от карфиола и сол на вкус....
Карфиол с гъбиКарфиол с гъби
Карфиолът се разделя на цветчета и се оставя да ври в подсолена вода за 8 минути. Гъбите трябва да се измият и нарежат. След това маслото трябва да се загрее и да се запържи карфиолът за 10-12 минути....
Карфиол с маслоКарфиол с масло
Добре почистеният карфиол се накъсва на цветчета и се накисва в подсолена вода за около 30 минути. След това се изплаква и се вари в подсолена вода до омекване....
Карфиол с целинаКарфиол с целина
Измийте карфиола и го почистете от листата и кочана. Накъсайте го на розички и го наредете в буркани. Прибавете солта, студена вода и нарязаната целина, както и дафиновия лист....
Карфиол с кестениКарфиол с кестени
Карфиолът се разделя на съцветия и се реже на ситно. Кестените се заливат с вряла вода, оставят се за половин час и се обелват от кората и от ципата....
Карфиол с кашкавалКарфиол с кашкавал
1
Изсипете сместа върху карфиола. Най-накрая поръсете с настъргания кашкавал и запечете ястието в предварително загрята умерена фурна....