Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
10 причини да ядем повече цитруси
Причината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
Пет причини да ядем повече моркови
Морковеният сок съдържа 4 пъти повече каротин, отколкото доматите, например....
Пет причини да ядем повече нар
Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни:
1....
Всички добри причини да ядем повече моркови
Нека разберем заедно в тази статия защо да ядем повече моркови!...
Пет здравословни причини да ядем повече яйца
Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения.
1....
Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Десет причини да откажете цигарите
- Ще намалите риска да се разболеете от рак - цигарите и димът от тях съдържат повече от 3 хиляди химически съединения, 60 и повече от които се явяват канцерогенни....
Защо да ядем повече орехи?
Добавяйте ги към здравословни закуски, салати и десерти. Препоръчителната дневна доза е само 1 шепа - около 10 ореха. Не прекалявайте с тях....
Защо да ядем повече ягоди?
Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти и коктейли....
Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз?
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да ядем повече мандарини?
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
Карфиол в сос
За да се приготви Бешамелът, олиото се загрява в него се запържва брашното.
Прибавя водата, след това се слагат разбитите яйца с кисело мляко, вари се до леко сгъстяване.
Карфиолът в сос е готов....
Карфиол с пармезан
Разделете карфиола на розички.
Разбийте яйцата. Отделно смесете сухите съставки.
Натопете карфиолчетата в яйцата, после в сухата смес и ги наредете в застлана с хартия за печене тава....
Карфиол с домати
Карфиолът се сварява в подсолена вода, към която е прибавена захарта.
Разпределя се в затоплени чинии и се полива в запържената в маслото галета.
Наръсва се с нарязани на дребно яйца и магданоз....
Карфиол с масло
Почистеният от зелените листа карфиол се накъсва на цветчета, измива се, залива се с 1 чаена чаша топла подсолена вода, към която е прибавено растителното масло, и се сварява на тих огън (около 20 мин)....
Карфиол с гъби
Карфиолът се сварява в леко подсолена вода, накъсва се на розички и се залива с олио, разбъркано със ситно нарязания магданоз....
Карфиол с моркови
Карфиолът се разпределя в чиниите, наоколо се нареждат морковите и всичко се наръсва с марината, приготвена от останалото растително масло, лимоновия сок, 1 супена лъжица отвара от карфиола и сол на вкус....
Карфиол с гъби
Карфиолът се разделя на цветчета и се оставя да ври в подсолена вода за 8 минути.
Гъбите трябва да се измият и нарежат. След това маслото трябва да се загрее и да се запържи карфиолът за 10-12 минути....
Карфиол с масло
Добре почистеният карфиол се накъсва на цветчета и се накисва в подсолена вода за около 30 минути. След това се изплаква и се вари в подсолена вода до омекване....
Карфиол с целина
Измийте карфиола и го почистете от листата и кочана. Накъсайте го на розички и го наредете в буркани.
Прибавете солта, студена вода и нарязаната целина, както и дафиновия лист....
Карфиол с кестени
Карфиолът се разделя на съцветия и се реже на ситно. Кестените се заливат с вряла вода, оставят се за половин час и се обелват от кората и от ципата....
Карфиол с кашкавалИзсипете сместа върху карфиола.
Най-накрая поръсете с настъргания кашкавал и запечете ястието в предварително загрята умерена фурна....
1