Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата за зимата в бурканиСалата за зимата в буркани
Салатата за зимата в буркани е готова....
Туршия за зимата в бидонТуршия за зимата в бидон
1
Съхранявайте на тъмно и прохладно място....
Гювеч за зимата в бурканиГювеч за зимата в буркани
Нарежете ги на парчета. залейте нарязаните на кубчета патладжани със солена студена вода и оставете да престоят 20 минути. След това бланширайте всички зеленчуци без доматите....
Доматен сок за зимата в бурканиДоматен сок за зимата в буркани
Затваряме ги и варим доматите в буркани 20-25 минути от завирането на водата. След това изваждаме и обръщаме доматения сок за зимата в буркани с капачките надолу до охлаждане....
Зелеви листа за зимата в бурканиЗелеви листа за зимата в буркани
Зелевите листа за зимата в буркани са готови....
Салата за зимата по ломскиСалата за зимата по ломски
В кипналата марината, която сте приготвили от водата, олиото, оцета, солта и захарта, попарете нарязаните на парчета чушки....
Нектар от праскови за зимата с лимонНектар от праскови за зимата с лимон
После прибирам нектара на хладно (най-добре в мазата). Този Нектар от праскови за зимата с лимон ще ви осигури доза плодова свежест по всяко време....
Туршия за зимата в 3-литров бурканТуршия за зимата в 3-литров буркан
Туршията за зимата е готова за консумация веднага. Туршията за зимата в 3-литров буркан е готова....
Салата от зеле за зимата в бурканиСалата от зеле за зимата в буркани
2
Консумирайте салата от зеле за зимата след няколко седмици. Зелевата салата може да се приготви само от зеле и моркови или с добавка на камби, зелени домати и т.н....
Десетте най-известни италиански ястияДесетте най-известни италиански ястия
Нека видим кои са десетте най-известни италиански ястия. Потопете се в тази вкусна класация и почерпете идеи за следващия обяд или вечеря! 10....
Салата 100 чушки за зимата от старата книгаСалата 100 чушки за зимата от старата книга
След като изстинат, се обелват и се нарязват на едро. Морковите се измиват и се нарязват на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязват скилидките на две или на четири (зависи от големината)....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
1
Всичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява. Подходящ е за риби и рибни продукти....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
1
Всичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява. Подходящ е за риби и рибни продукти....
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към останалите съставки....
Свинска пача гурме - царица на зиматаСвинска пача гурме - царица на зимата
Украсете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар. Насладете се!...
Чорбаджийска салата (на фурна) за зиматаЧорбаджийска салата (на фурна) за зимата
Варете го на бавен огън, за да запазите цялостта на зърната. Отцедете и го прибавете при пасираните домати. Грахът също се сварява, отцежда и добавя в общата тава....
Кисело зеле на глави за зиматаКисело зеле на глави за зимата
Първата седмица претакайте през ден, а до завършването на ферментацията – един или два пъти седмично. Ако желаете зелевият сок да стане резлив и по-приятен на вкус, добавете царевични зърна и хрян....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
Варят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда. Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Кои са любимите ястия на българина?Кои са любимите ястия на българина?
Ето защо решихме в следващите редове да разгледаме кои са любимите ястия на българите....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
1
С тази заготовка през зимата приготвям тиквички с ориз, гръцка баница със сирене Фета и топли супи за душата. * Ако тиквичките са отгледани домашно, не белете, нарежете ги с коричката, която крие ценни минерали....