Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
6 начина да повишите настроението в дома си6 начина да повишите настроението в дома си
Използвайте силата на духовността и проявлението в ежедневието, за да създадете дом с високо настроение. Трябва да съхранявате всеки предмет в определеното му пространство....
Меко прясно домашно сиренеМеко прясно домашно сирене
Необходими са около 5-6 часа солта да се разтопи, а мекото прясно домашно сирене да стегне и да може да се хапва....
Топло карпачоТопло карпачо
Измийте, обелете и нарежете крушата на тънки филийки. Запечатайте ги леко в тиган с малко масло. Извадете и подредете в чиния. В сух тиган изпечете козето сирене от двете страни. Подредете го отгоре върху крушите....
Топло виноТопло вино
След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10 минути. Прецежда се и се поднася горещо с парченца лимон във всяка чаша. Могат да се добавят и парченца от ябълката, с която е кипнато....
Топло виноТопло вино
Сервирайте виното топло в компанията на джинджилени или канелени сладки....
Меко и вкусно чесново хлебчеМеко и вкусно чесново хлебче
2
В голяма купа се смесват топлото прясно мляко, маята, захарта и солта. Сместа се разбърква покрива се с кърпа и се оставя да се активира маята....
Топло карамелено млякоТопло карамелено мляко
Поднесете карамеленото мляко топло, като във всяка чаша прибавете по 1 лъжица коняк....
Топло маринована скумрияТопло маринована скумрия
Сглобявя се порция с картофена салата, салата от кореноплодни и топло маринована скумрия....
Топло портокалово суфлеТопло портокалово суфле
Портокалът трябва да е изстинал напълно. Фурната предварително се загрява до 170 градуса. Жълтъците се разбива с 1/2 ч.ч. (100 г) от захарта и ваниловия екстракт....
Омлет от меко сирене с доматиОмлет от меко сирене с домати
С останалите продукти се изпича и вторият омлет от меко сирене с домати по познатия начин....
Салата с репички и меко сиренеСалата с репички и меко сирене
Салатата с репички и меко сирене е готова....
Баница със суроватка и меко сиренеБаница със суроватка и меко сирене
Баницата със суроватка и меко сирене е много вкусна....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Топло предястие с шункаТопло предястие с шунка
Сервирайте предястието топло, украсено с пресни зеленчуци. Топлото предястие с шунка е готово....
Топло ледено (тип Семифредо)Топло ледено (тип Семифредо)
Топлото ледено (за трима) е готово. Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Топло-студен шоколадов пудингТопло-студен шоколадов пудинг
Огнеупорни чаши се мажат с омекнало масло. След това стените на чашите се поръсват със захар. Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня. В дълбока купа се разбиват яйцата и три четвърти от захарта и се добавят...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Питка НастроениеПитка Настроение
Разбъркайте и добавете хладка вода до замесването на меко тесто. Оставете тестото да втаса на топло. Оформете питката според вашето настроение, като сложите сиренце по средата. Оставете питката да втаса....
Салата настроениеСалата настроение
1
Оставете покрита с фолио в хладилник да се охлади за час, преди поднасяне разбъркайте отново. Много приятна и свежа салата, която горещо ви препоръчвам....