Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Есен е: Време е да внесете цветята на топлоЕсен е: Време е да внесете цветята на топло
Всеки, който отглежда цветя на балкона си, знае че есенно време те трябва да се прибират на топло, за да не измръзнат. Много малко са растенията, които могат да бъдат оставени да презимуват на студено....
Мъфини с дъх на есенМъфини с дъх на есен
По желание може да се поръсят със смлени орехови ядки. Пекат се мъфините в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Излизат около 18 мъфина. Мъфините с дъх на есен са готови....
Тиквено руло с аромат на есенТиквено руло с аромат на есен
Тиквеното руло с аромат на есен е готово....
Плодов нектар с дъх на есенПлодов нектар с дъх на есен
Нарежете ги на парченца. По желание, може да обелите корите. Сложете плодовете в съд за варене, добавете 1 1/2 л. вода, изсипете захарта и варете, докато плодовете омекнат и захарта се стопи....
Есен е: Време е да си наберем шипкиЕсен е: Време е да си наберем шипки
Познатата ни на всички обикновената шипка е родствено свързана с розата, тя всъщност представлява диворастяща роза. Всеки един човек е срещал този бодлив, силно разклонен храст. Шипката цъфти през месеците май до юли...
Бишкотена торта ЕсенБишкотена торта Есен
На другия ден се нарязва на квадрати и сервираме, като върху всяко парче торта поставяме по една бисквитка листо, за да напомня, че е есен!...
Кекс Златна есенКекс Златна есен
Кексът Златна есен е готов....
Плодов сладкиш ЕсенПлодов сладкиш Есен
Плодовете се измиват и почистват, после се нарязват на тънки филийки, гроздето срязано на две и без семки. Нареждат се върху кексовата смес и се поръсват с кафява захар....
Погача Златна есенПогача Златна есен
Поставете я обратно в купата и приберете на топло за един час. Втасалото вече тесто премесете втори път и от него заделете малка топка....
Желе Златна есенЖеле Златна есен
Разбърква се, докато е на котлона, и се сваля точно преди да кипне....
Витаминозна салата ЕсенВитаминозна салата Есен
Добър апетит с тази витаминозна салата Есен!...
Детоксикация по време на сънДетоксикация по време на сън
Препоръчва се такъв компрес да се прилага всеки ден през първата седмица, след това веднъж седмично за един месец. Този курс за детоксикация можете да приложите на всеки 3-4 месеца....
Кекс със сливи ЕсенКекс със сливи Есен
Извадете и оставете върху метална скара да се охлади. По желание поръсете с пудра захар....
Енергиен шейк по време на диетаЕнергиен шейк по време на диета
Този високоенергиен шейк се приема на две порции до обяд. Засищащ, хранителен, подходящ за здравословна закуска или по време на диетичен режим....
Есен в косата – или за кичурите в топли цветовеЕсен в косата – или за кичурите в топли цветове
Същото се отнася и до червения цвят на косата – направете си кичури, които са в същата цветова гама, но в различен нюанс – по-тъмен или по-светъл....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата. След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Може ли да се изсуши суджук в топло време?Може ли да се изсуши суджук в топло време?
Точи се постоянно с точилка през това време - както трябва. Ние пробвахме с домашна пастърма и стана чудесна. По нищо не си личеше, че е сушена лятото....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ябълков сладкиш с бисквити Златна есенЯбълков сладкиш с бисквити Златна есен
1
В киселото мляко се разбърква сода за хляб и бакпулвер да шупне, сипваме в яйчената смес и отново се разбърква. Прибавя се олио и обелени, нарязани на малки кубчета две ябълки и две бисквитки Златна есен....