Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желе Златна есенЖеле Златна есен
Добавя се гроздовият сок, всичко се прецежда, оставя се да се охлади за 20 минути, разпределя се в купички или чаши и се оставя в хладилника да се стегне....
Погача Златна есенПогача Златна есен
Ще се получи цвете с 4 листенца. Със заделената малка топчица процедирайте по същия начин и я поставете в средата на "голямото цвете". Оставете да втаса още веднъж за около 45 минути....
Кекс Златна есенКекс Златна есен
Кексът Златна есен е готов....
Плодов сладкиш ЕсенПлодов сладкиш Есен
Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса около 35 минути, проба с клечка да излезе суха. Изважда се и се охлажда. Нарязваме и поднасяме с кафенце! Да ви е сладко!...
Бишкотена торта ЕсенБишкотена торта Есен
На другия ден се нарязва на квадрати и сервираме, като върху всяко парче торта поставяме по една бисквитка листо, за да напомня, че е есен!...
Витаминозна салата ЕсенВитаминозна салата Есен
Витаминозната салата се сервира с една домашна ракия и готово. Добър апетит с тази витаминозна салата Есен!...
Кога се обостря язвата?Кога се обостря язвата?
Но има и такива, които нямат особен избор в това дали да харесват есента или не - хората, които страдат от язва, защото именно тогава тя започва да им напомня за присъствието си. Защо язвата се обостря през есента?...
Кекс със сливи ЕсенКекс със сливи Есен
Извадете и оставете върху метална скара да се охлади. По желание поръсете с пудра захар....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Язвата се предава по наследствоЯзвата се предава по наследство
Затова те са недопустими при язва....
Мъфини с дъх на есенМъфини с дъх на есен
Мъфините с дъх на есен са готови....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Тиквено руло с аромат на есенТиквено руло с аромат на есен
Тиквеното руло с аромат на есен е готово....
Ябълков сладкиш с бисквити Златна есенЯбълков сладкиш с бисквити Златна есен
1
Прибавя се олио и обелени, нарязани на малки кубчета две ябълки и две бисквитки Златна есен. Накрая прибавяме брашното и с лъжица се разбърква на гъста кексова смес....
Плодов нектар с дъх на есенПлодов нектар с дъх на есен
По желание, може да обелите корите. Сложете плодовете в съд за варене, добавете 1 1/2 л. вода, изсипете захарта и варете, докато плодовете омекнат и захарта се стопи. В края на варенето добавете останалата вода....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....