Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желе Златна есен
Добавя се гроздовият сок, всичко се прецежда, оставя се да се охлади за 20 минути, разпределя се в купички или чаши и се оставя в хладилника да се стегне....
Погача Златна есен
Ще се получи цвете с 4 листенца.
Със заделената малка топчица процедирайте по същия начин и я поставете в средата на "голямото цвете". Оставете да втаса още веднъж за около 45 минути....
Плодов сладкиш Есен
Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса около 35 минути, проба с клечка да излезе суха. Изважда се и се охлажда. Нарязваме и поднасяме с кафенце! Да ви е сладко!...
Бишкотена торта Есен
На другия ден се нарязва на квадрати и сервираме, като върху всяко парче торта поставяме по една бисквитка листо, за да напомня, че е есен!...
Витаминозна салата Есен
Витаминозната салата се сервира с една домашна ракия и готово.
Добър апетит с тази витаминозна салата Есен!...
Кога се обостря язвата?
Но има и такива, които нямат особен избор в това дали да харесват есента или не - хората, които страдат от язва, защото именно тогава тя започва да им напомня за присъствието си.
Защо язвата се обостря през есента?...
Кекс със сливи Есен
Извадете и оставете върху метална скара да се охлади. По желание поръсете с пудра захар....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Ябълков сладкиш с бисквити Златна есенПрибавя се олио и обелени, нарязани на малки кубчета две ябълки и две бисквитки Златна есен.
Накрая прибавяме брашното и с лъжица се разбърква на гъста кексова смес....
1
Плодов нектар с дъх на есен
По желание, може да обелите корите.
Сложете плодовете в съд за варене, добавете 1 1/2 л. вода, изсипете захарта и варете, докато плодовете омекнат и захарта се стопи.
В края на варенето добавете останалата вода....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3