Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Цветотерапия или защо харесваме определени цветовеЦветотерапия или защо харесваме определени цветове
6
С други думи те са емоционално сдържани и се отпускат само в определени ситуации. Сивото носи увереност, както и усещане за свобода....
Ефектът Шлирен, или как да виждате невидимото?Ефектът Шлирен, или как да виждате невидимото?
Неговият експеримент е наречен ефектът Шлирен....
Ноцебо ефектът или как си вредим самиНоцебо ефектът или как си вредим сами
като част от ноцебо ефекта....
Как да запомняме по-лесно уроцитеКак да запомняме по-лесно уроците
Изключително полезно е да си изградите навик - ако ви се налага да учите нещо, планирайте да го правите в точно определен час всеки ден. Така се увеличава концентрацията....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Хелоуин или защо именно тикватаХелоуин или защо именно тиквата
4
Хелоуин е един от най-популярните празници в цял свят. Емблема на празника известин още и като Вси Светии е тиквата. Тиквата е символ на празника, но тя има и конкретна роля на пазител от зли сили. Хелоуин е част от...
Защо всяка жена си пада по точно определен тип мъже?Защо всяка жена си пада по точно определен тип мъже?
2
Всяка жена е привлечена от определен тип мъже, тъй като природата е заложила на подсъзнателно ниво всяка дама да търси най-добрата си половинка....
Топ събития през октомвриТоп събития през октомври
Заедно с настъпването на есента интензитетът на събития в столицата и страната се увеличава. Октомври месец пък е месецът на случванията. Какво си харесахме от културния афиш може да прочете в следващите редове. 1....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Сироп от дренки или шипкиСироп от дренки или шипки
Измитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути. Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Отново се сварява, след което се прецежда...
Пай с лимец или ечемикПай с лимец или ечемик
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин. Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
Телешки ядки или касапска тортаТелешки ядки или касапска торта
Тук не мога да се въздържа и да не напиша един мъничък разказ по темата. Веднъж се похвалих пред сина си, че съм открила страхотен магазин на ферма със собствен месодобив. И той ми рече: Питай ги имат ли телешки ядки, да...
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Мариновани люти чушки (или капия)Мариновани люти чушки (или капия)
Правим марината от оцета, захарта, солта, натриевия бензоат, черния пипер, дафиновия лист и целината. Чушките се пукат и веднага се слагат във вече готовата марината, захлупвам ги. След това нареждаме чушките в буркани...