Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жерар Депардийо се премести да живее в белгийско село
Френският актьор Жерар Депардийо се премести да живее в белгийското село Нешин, близо до френската граница. Там актьорът регистрирал постоянният си адрес....
Деян Донков: Искам да стана сръбски гражданин
Актьорът Деян Донков заяви в интервю, че сериозно се замисля над възможността да се премести в западната ни съседка и да стане сръбски гражданин....
Деси Тенекеджиева изкуши Депардийо
Актрисата Деси Тенекеджиева успя да изкуши френската кинолегенда Жерар Депардийо, като покани колегата си да стане част от церемония по награждаване, организирана от нея....
Шакира роди втори син на Жерар Пике
Малко преди полунощ колумбийската певица Шакира и нейната половинка защитникът на Барселона Жерар Пике обявиха в социалните мрежи, че са станали родители на второ момченце....
Руски биточки
Каймата се омесва с настъргания картоф, едното яйце, стафидите, ореховите ядки, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус.
От сместа се оформят 6 кюфтета, които се овалват последователно в разбитото с малко...
Руски шашлик
В стъклен или емайлиран съд поставяме нарязаното на кубчета месо.
Нарязваме едната глава лук, добавяме и оцета и разбъркваме с месото. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Държим на хладно място за 3-4 часа. Нанизваме...
Руски краставички
Измийте краставичките, подрежете краищата им и ги накиснете за няколко часа в солена вода.
Подредете корнишоните плътно в буркани, залейте ги с чиста вряла вода и ги захлупете за около 5 минути, за да се бланшират....
Руски БоршПо желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип.
Лично аз не го правя, въпрос на вкус!
Приятен апетит!...
2
Руски пелмени
Пресейте брашното със солта в купа и направете кладенче. Отделно забъркайте яйцето, киселото и прясното мляко и олиото. Сипете течната смес в кладенчето и замесете меко тесто. Оставете го да почине 30 минути, покрито със...
Руски бисквити
Кравето масло разтопяваме. Яйцата разбиваме със захарта, като отделяме предварително единия жълтък.
Добавяме заквасената сметана и краве маслото, ванилията и кората от лимона. Накрая амонячната сода загасяме в няколко...
Руски оладиРазбъркайте киселото мляко с водата и содата и оставете за 3 минути да престои.
След това добавете и разбъркайте с яйцата, ванилията, захарта. Следва брашното, което първо се разбърква с лъжица, а после с миксер или пасатор...
5
Руски пирожки
Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.
Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват...
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
4
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
4
Руски разносол
Нарежете картофи на големи кубчета, морковите - на кръгчета, киселите краставички - на дълги пръчици, а лука – на резени.
В салатиера върху накълцаното на ивици кисело зеле подредете красиво целите домати и гъби и кубчетата...
Руски пирожки
Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.
Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват...
Руски бисквити
Разбиваме размекнатото масло със захарта, докато станат на пухкав крем.
Прибавяме яйцето, какаото, джинджифила, канелата и карамфила. Разбъркваме добре.
Прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера....
Руски домашен кекс
Разтопяваме маслото, изсипваме го в купа и към него с разбъркване добавяме захарта и яйцата. За по-лесно използваме миксер.
Добавяме брашното, солта, содата, ванилията, и измитите стафиди.
Намазваме с масло и поръсваме...
Руски хрупкави бисквити
Брашното и пудрата захар се смесват, добавя се бакпулверът и се разбърква добре. Добавя се разбитото яйце и маслото и накрая се добавя сметаната.
Сместа се разбърква много добре и след това се замесва тесто. Оставя се...
Кулич – Руски козунак
Сгънете на две и отново поръсете, така сгъвате и поръсвате докато стане дълга и тясна лента....
Руски маслен сладкиш
1/3 от маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата, киселото мляко, брашното, какаото и орехите.
Сместа се излива в тавичка, предварително намазана с масло.
Блатът се пече в предварително загрята на 180° фурна...
Юфка по руски
Юфката се сварява и се оставя да се отцеди. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в олиото за 2 минути.
Добавят се нарязаните на филийки гъби и когато се запържат, се заливат с бульона. Сместа се поръсва със сол и...