Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пийте червено вино за здрави зъбиПийте червено вино за здрави зъби
С което учените се опитват да ни подскажат, че продължителната консумация на бяло вино разрушава защитния слой на зъбите, вследствие на което те стават по-чувствителни към топло и студено....
Пийте витамини и през лятотоПийте витамини и през лятото
Витамините и минералите са нужни на организма не само през зимата, когато имунната система отслабва, но и през лятото....
Червено ВиноЧервено Вино
1
Съчетайте полезното с приятното и пийте всяка вече по една чаша вино, но не забравяйте, че все пак дозата определя крайния резултат....
Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повечеНе червеното, а бялото вино оцветява зъбите повече
Бялото вино със зеленикаво жълт, светложълт, златист или кехлибарено жълт цвят, се произвежда от грозде със зеленикава и жълтеникава кожица, включително и от грозде с червена до синя кожица, но във всеки случай само от...
Забравете за плодовете - пийте бира!Забравете за плодовете - пийте бира!
Горещината през летните месеци може да бъде непоносима. Може би единственият вариант да се спасим от топлото време е да прекараме по-голямата част от деня на плажа, съвсем близо до морето. Разбира се, временно можем да...
Домашно червено виноДомашно червено вино
18
След като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
Червено греяно виноЧервено греяно вино
1
В чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора. Нагрява се силно....
Домашно червено виноДомашно червено вино
18
След като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
Червено греяно виноЧервено греяно вино
1
В чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора. Нагрява се силно....
Червено вино - тънка талияЧервено вино - тънка талия
По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването Ричард Бакстър....
Сирена за червено виноСирена за червено вино
Грюер и червено вино Това плътно, солено и пикантно сирене със силен орехов вкус обича сухите червени вина. Вижте и: Сирена за бяло вино...
Ползи от червено виноПолзи от червено вино
Какви са познатите ползи от червено вино? Червеното вино е по-лековито и хранително от бялото....
Бяло или червено вино, кое е по-здравословно?Бяло или червено вино, кое е по-здравословно?
Сравнение на хранителните профили на бялото и червеното вино Червеното и бялото вино имат много сходни хранителни профили....
Кекс с червено виноКекс с червено вино
Кексът с червено вино е готов....
Салата за Червено ВиноСалата за Червено Вино
Салатата за Червено Вино е готова....
Скариди за червено виноСкариди за червено вино
Налейте бялото вино. Изчакайте няколко минути и върнете скаридите. Варете кратко или докато се сгъсти сосът. Изключете, прехвърлете в подходяща чиния скаридите за червено вино и поръсете с пресен магданоз....
Негърче с червено виноНегърче с червено вино
Докато е топло, Негърчето с червено вино се залива с отделената какаова глазура....
Сладкиш с червено виноСладкиш с червено вино
1
Накрая изсипваме червеното вино и разбъркваме много добре сместа. Прехвърляме в намазана с масло форма за кекс и печем сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 1 час....
Мъфини с червено виноМъфини с червено вино
Поднесете един мъфин с червено вино с любов и усмивка :)...
Гофрети с червено виноГофрети с червено вино
Гофрети с червено вино, които да гарнирате с любимо сладко. Яйцата се разбиват заедно със захарта до еднородна смес, след което постепенно се добавят течните съставки - олиото, прясното мляко и червеното вино....
Желе с червено виноЖеле с червено вино
Разтворете захарта в 500 мл вода, прибавете предварително накиснатия в 2 с.л. вода и възварете с непрекъснато бъркане. Налейте виното, прибавете малко ванилена захар и лимонова киселина, разтворена в 1 с. л. вода....
Калмари с червено виноКалмари с червено вино
Подправяте с черния и червения пипер. Разбърквате добре. Посолявате, наливате виното и 1 чаша вода, прибавяте мащерката и целината и захлупвате съда. Задушавате на тих огън около 40 минути....
Круши в червено виноКруши в червено вино
Поставяте ги изправени в сиропа и варите докато те получат красив винено червен цвят и поомекнат. Изваждате ги и ги поставяте в подходящ за сервиране съд, поливате със сиропа и ги оставяте да се охладят....
Телешко с червено виноТелешко с червено вино
Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка. Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек....
Марината с червено виноМарината с червено вино
Подготвеното пилешко месо се залива с приготвената марината с червено вино и престоява 24 часа, като е хубаво на всеки 6 часа да се обръща....